Journal.hr
proteinske palačinke_Instagram (2)

Desert za doručak? Ako je riječ o proteinskim palačinkama s narom i čokoladom – onda da

Tko kaže da doručak mora biti dosadan? Ako i vi pripadate onima koji vjeruju da je prvi obrok dana savršen trenutak za uživanje u nečemu što je istovremeno i ukusno i nutritivno vrijedno – imamo recept koji ćete odmah dodati među omiljene. Znate onaj osjećaj kada na Instagramu naletite na savršeno fotogeničan recept koji vam jednostavno ne izlazi iz glave? Upravo smo tako naišli na proteinske palačinke s narom i čokoladom na gastro profilu @u.doma.feed. Ove palačinke ne samo da izgledaju kao desert iz najboljih restorana, već vas i hrane kao pravi fitness obrok. Tko kaže da ne možete imati desert za doručak? Ovaj recept je sve što vam treba da vaša jutra postanu slađa, a dan započne s energijom koja traje.

Recept za desert sezone: Palačinke s narom i čokoladom

Sastojci:

  • dvije velike žlice proteinskog praha (po izboru, može vanilija ili čokolada)

  • jedna zrela banana

  • dva jaja

  • četvrtina šalice zobenog brašna

  • jedna čajna žličica praška za pecivo

  • pola šalice jogurta (grčki je najbolji, ali može i obični)

  • šaka komadića tamne čokolade

  • jedna čajna žličica vanilin šećera (ili zaslađivača po želji)

  • jedna šalica sjemenki nara (otprilike pola nara)

  • malo ulja (kokosovo ili maslinovo) za prženje

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: proteinski prah, zobeno brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. U drugoj zdjeli izgnječite bananu, dodajte jaja i jogurt, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte mokre sastojke u suhe i sve dobro sjedinite. Ako vam se smjesa čini pregusta, slobodno dodajte još malo jogurta ili mlijeka dok ne postignete željenu konzistenciju.

Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s malo kokosovog ili maslinovog ulja. Kada je tavu vruća, ulijte malu količinu smjese i pecite palačinke. Pospite po svakoj malo komadića tamne čokolade dok se peče. Svaku palačinku pecite dva do tri minute sa svake strane, dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Kada su palačinke gotove, složite ih jednu na drugu, premažite šlagom (po izboru) i obavezno pospite sjemenkama nara i ostatkom čokoladnih komadića. Ako želite da budu slađe, slobodno dodajte med, javorov sirup ili neki voćni preljev.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@u.doma.feed)