Od slatkoga slađe: Padobranci, tradicionalni božićni keksi s čokoladnom kremom za cijelu obitelji
Od slatkoga slađe: Padobranci, tradicionalni božićni keksi s čokoladnom kremom za cijelu obitelji

Od slatkoga slađe: Padobranci, tradicionalni božićni keksi s čokoladnom kremom za cijelu obitelji

Ovo su božićni kolačići koji se u našoj obitelji tradicionalno pripremaju već skoro 30 godina. Pod obavezno! Padobranci su jednostavni, hrskavi i kremasti, a možete ih pripremati i s djecom!

Recept za božićne padobrance

 

Sastojci za puslice:

  • 3 bjelanjka (jaja M veličine)
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 1 žlica limunovog soka
  • 3 žlice krušnih mrvica

Sastojci za kremu:

  • 3 žumanjka
  • 1 jaje
  • 50 g šećera u prahu
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
bozicni keksi
bozicni keksi

Postupak:

Krema

  • Žumanjke, jaje i šećer umutiti mikserom te kuhati na pari uz neprekidno miješanje. Krema je skuhana kada kuhača ostavlja trag na dnu posude.
    Skloniti s vatre, dodati usitnjenu čokoladu te miješati dok se ne otopi. Ohladiti.
  • U hladnu kremu mikserom umiješati 100 g umućenog maslaca.

Puslice

  • Bjelanjke sobne temperature izraditi mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati limunov sok. U čvrsti snijeg kuhačom lagano umiješati mljevene orahe i krušne mrvice.
  • Na masnom papiru pomoću vrećice za ukrašavanje oblikovati puslice. Puslice peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 ˚C. (Na dodir moraju biti čvrste, ali ostati svijetle.)
  • Po dvije puslice lijepiti hladnom kremom.
  • Savjet: Padobrance pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.
bozicni keksi

*Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Mirjana Šmit

Učitati još
Zatvori