24 neodoljiva okusa sladoleda od kojih rastu zazubice

Da je otok Vis ovog ljeta place to be, vjerojatno ste primijetili na društvenim mrežama. Fotografije njegovih prekrasnih lokacija preplavile su naše feedove, a ako na godišnji odmor tek krećete, ovdje smo pisali što sve o tom magičnom otoku trebate znati. Vis je prepun divnih plaža koje redovito pronađu svoje mjesto na listama najljepših na svijetu i odličnih restorana, konoba i barova u kojima ćete uživati u raznim delicijama.

Najbolji sladoled na Visu

Jedna od lokacija koju nikako ne smijete zaobići kad se nađete na Visu je i sladoledarnica ‘Pa ti odoli…’ u kojoj možete kušati sladoled premium kvalitete. Otvorili su je prije dvije godine Mia i Ivan Tomić koji su htjeli upotpuniti ponudu u gradu Visu i dati mu sladoled koji će gosti zapamtiti, prisjetiti se i poželjeti ga čak i kada budu u svojim domovima, izvan sezone. Fokus nisu htjeli raspršiti na druge proizvode pa su odlučili svu svoju energiju usmjeriti samo u jedan – sladoled. U kratko vrijeme to su prepoznali njihovi brojni sugrađani koji ovu neodoljivu sladoledarnicu doživljavaju kao mjesto s odličnim sladoledom.

U vitrinama ćete pronaći klasičnije okuse poput vanilije burbon, čokolade ili jagode, egzotične kombinacije kao što su lemon pie premium, mango-vanilla premium i šafran-pistacio premium, a u ponudi uvijek imaju i nekoliko sorbeta – malina, borovnica, šumsko voće, limun, jagoda ili mango. Okusi se mijenjaju na dnevnoj bazi pa ponuda nikad nije ista i uvijek postoji element iznenađenja.

24 neodoljiva okusa

“Prošle smo godine bogatili ponudu s topljenom ‘Callebaut’ čokoladom koju koristimo kao preljev i za dekoriranje samih banjica sladoleda, što držimo izuzetno bitnim dijelom ponude. Naravno, najtraženije okuse poput pistacio premiuma, rockera ili onih klasičnijih se trudimo imati uvijek u ponudi. U vitrinama je uvijek 24 okusa, a u ponudi se izmjenjuje 23 premiuma, 38 klasičnih i 6 sorbeta”, rekao nam je prošle godine Ivan.

“Sladoled ne proizvodimo sami jer ovakvu kvalitetu u maloj manufakturi ne možemo postići, a da ostanemo konkurentni. Za to je zaslužna obitelj Premeru iz Makarske sa svojom tvrtkom Premis. Njih smo odabrali jer smo bili sigurni da u kvaliteti neće biti kompromisa, da se za proizvodnju biraju najbolji sastojci, da im je inovativnost imperativ te da ću pomoću njih svake godine moći ponuditi neke nove okuse. Trenutno u sladoledarnici rade 4 djevojke, sve 4 iz grada Visa. To je jedan mladi, dinamični i nasmijani tim na kojeg sam posebno ponosan”, dodaje Ivan.

Zanimalo nas je i tko je zaslužan za dizajn interijera te kako su došli na ideju za ime. “Što se dizajna interijera i loga tiče, imao sam sreću da je moj prijatelj Viktor Milanović, inače vrstan dizajner, odradio odličan posao. Htjeli smo jednostavan i razigran, a opet upečatljiv dizajn. U tome se uspjelo, a samo ime sladoledarnice kao točku na ‘i’ dala je moja teta Jasminka Dominić. Ime je dala uz komentar – ‘Pa kako bi se drugačije moglo zvati nego – Pa ti odoli!'”, zaključio je Ivan. Možete li mu vi odoljeti, provjerite jednom kad vas put odvede na otok.

Foto: Pa ti odoli

1