Znamo što vam sve treba za savršeni proljetni brunch

Znamo što vam sve treba za
savršeni proljetni brunch

Proljeće je idealno vrijeme za duga dnevna druženja s najdražim nam ljudima. U trenutcima u kojima se priroda budi, temperature rastu, a sve vrvi od boja i mirisa, poželimo samo pronaći naš mali kutak raja u kojem ćemo se osjećati opušteno i zadovoljno. Mi smo jedan takav kutak pronašli u srcu zagrebačke poslovne zone, u ekskluzivnom showroomu Bloc Outdoor na Radničkoj cesti 1A. Okupili smo ekipu naših suradnika i pripremili pravi proljetni brunch. Proljetni meni za naša nepca osmislio je Hungry Mile, predivne cvjetne aranžmane izradio je concept store i cvjetna galerija TVOJE, za keramiku je bio zadužen keramički studio Pepel, a za cijeli setup vrhunskog namještaja zaslužan je Bloc Outdoor i Irena Vergani koja nas je divno ugostila.

Bloc Outdoor idealan namještaj za proljetni brunch

Kada pripremate proljetni brunch, važno je pažnju obratiti na nekoliko ključnih stvari. Prvo je lokacija. Mi smo se odlučili za showroom Bloc Outdoor na Radničkoj cesti, u kojem se uvijek osjećamo ugodno, a koji postaje prava proljetna terasa kada se vrata širom otvore. Glavnu ulogu je imao visoko kvalitetni Savanna full body porcelain stol sive boje, na kojem su se slijepo uklopili cvjetni aranžmani i rapsodija boja proljetnih recepata, te divna keramika. Savršen dodatak ovom stolu čine Barcelona i Savanna dining stolice te Savanna sofe, pa se tako uživanje u brunchu može protegnuti i do sitnih večernjih sati jer ćete imati osjećaj kao da ste u najluksuznijoj vili na nekoj predivnoj udaljenoj lokaciji. Bloc outdoor namještaj dizajniran je tako da vam pruža potpunu udobnost, ali i izdržljivost upravo zbog toga što je ručno rađen od vrhunskih materijala pa možete uživati bez straha od prolijevanja ili bilo kakvog drugog oštećenja.

Studio Pepel

Keramika u zemljanim tonovima iz studija Pepel, idealno se uklopila na porculanski Savanna full body stol. Tanjuri i vaza čine cjelinu koja je ovom brunchu dala rustikalni i prozračni dojam. Martina koja stoji iza brenda Pepel, posebnu ljubav utkala je u svoju profesiju, a to se vidi svakim unikatnim predmetom na koji smo imali čast položiti hranu i u njoj uživati. Upravo je ta kombinacija proljetnih boja hrane i zemljanih tonova činila cjelinu koja se divno uklopila u cijeli showroom.

Cvjetna galerija TVOJE

Proljetno cvijeće nezaobilazan je detalj svakog bruncha i proljetnog druženja. Concept store i cvjetna galerija TVOJE u vrlo se kratkom roku profilirao kao it mjesto u kojem se krije pravo carstvo zanimljivih brendova, ali i vrsta cvijeća koje nećete vidjeti baš svugdje. Samo za ovu prigodu pripremili su nam raskošni cvjetni buket, koji se svojom svježinom i rustikalnošću savršeno uklopio u našu proljetnu priču.

Hungry Mile

Iako samo ga ostavili za kraj, Hungry Mile zaslužan je za najvažniji događaj ovoga druženja – hranu. Proljetne rapsodije okusa, prozračni recepti i mnogo boja koje na odmah lansiraju u proljeće, zaokružili su cijelu priču. Svježinu cijelom događaju dali su pjenušci vinarije KORAK. Na ovom proljetnom brunchu glavnu ulogu su igrali:

  • proljetna salata s grill tikvicama
  • salata sa šparogama, kuhanim jajima i brzo ukiseljenim lukom
  • namaz od bijelog graha i slanutka sa svježim povrćem (mrkva, celer)
  • quiche od poriluka,šunke i graška
  • tiropitakia (trokutići lisnatog tijesta) punjeni sirom, kobasicom i tikvicama
  • losos sendviči – sir, rukola i losos
  • krostata s džemom od šljiva

Više o receptima i samoj pripremi ovih predivnih jela u režiji Mile Butorca, donosimo uskoro.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori