Ovo bi bilo super probati: sushi burger

Ovo bi bilo super probati: sushi burger

A post shared by SU&BU® (@suandbu) on

Internet je prepun ludih gastro ideja. Ponekad takvih da nam ne bi palo na pamet ići nešto slično isprobavati, a ponekad smo baš zaintrigirani i želimo doznati više. Volite li sushi i volite li burgere, onda njihov križanac – sushi burger – mora biti odličan izbor.

Što je sushi burger?

Koncept sushi burgera je isti kao i kod običnog burgera, samo on nastaje od klasičnih sastojaka za sushi. Umjesto peciva, koriste se dva “poklopca” od riže koji se ponekad i pohaju, a pljeskavice zamjenjuje marinirana tuna, losos ili rakovo meso. Kao dodaci se koriste avokado, ukiseljeni đumbir, wasabi, a ponekad i majoneza i drugo povrće, ovisno o tome tko ga priprema. Sushi burger ima zaista veliki potencijal za zanimljive kombinacije, važno je samo da se sastojci stavljaju između dva diska ljepljive riže.

Fusion američkog i japanskog specijaliteta prvi je osmislio jedan japanski street food lanac, a onda se zaluđenost kreacijom brzo proširila svijetom. Pripremate li kod kuće sushi i znate kako napraviti ljepljivu rižu, možete se okušati i s vlastitim punjenjima – jednostavno, fino i drugačije.

A post shared by Brenda ??? (@brendaatethis) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori