Ovaj tjedan uživamo u mirisima i okusima Španjolske uz Lidlove Andaluzija delicije
Ovaj tjedan uživamo u mirisima i okusima Španjolske uz Lidlove Andaluzija delicije

Ovaj tjedan uživamo u mirisima i okusima Španjolske uz Lidlove Andaluzija delicije

Jedna od naših najdražih destinacija za putovanja kojoj su uvijek rado vraćamo je Španjolska. Razloga zbog kojih obožavamo Španjolsku je bezbroj – predivni gradovi, šarmantni lokalci, bogata gastronomija, povijest, umjetnost i arhitektura samo su neki od njih. Ipak, ono čime smo baš uvijek šarmirani jest njihov opušten i vedar pogled na život. Pauza za odmor, takozvana siesta, uživanje u malim zalogajima poznatim kao tapasima, kao i u dobrim vinima i lokalnim slasticama.

Čarobna Andaluzija

Andaluzija je španjolska autonomna zajednica koja se nalazi na obalama Sredozemnog mora i Atlantskog oceana, na samom jugu zemlje. Da je čarobna svjedoči i naziv “muzej na otvorenom” koji opisuje njena blaga i bogatstva koja na svakom kutku impresioniraju posjetitelje. Upravo su se u Andaluziji održale prve borbe bikova, otplesali prvi koraci flamenca, a ovdje su se počeli pripremati i prvi španjolski tapasi, hladno predjelo popularno diljem svijeta.

 

Dugi ljetni dani idealno su vrijeme za posjet Andaluziji i uživanje u svim njenim ljepotama i čarima. No, ako niste u prilici otputovati do juga Španjolske, delicije iz Lidla odvest će vas na jedno nezaboravno gastronomsko putovanje.

U svim Lidlovim trgovinama dostupan je primamljiv Andaluzija asortiman koji donosi sve originalne okuse te španjolske regije.

U Lidlu smo pronašli baš sve prepoznatljive okuse Andaluzije – od bogate ponude tapasa; pršuta, kobasica, sireva i maslina, dimljene tune, pa sve do ribica spremnih za prženje, genijalnog hladnog gazpacha i deserata za kojima su Španjolci ludi.

U aktualnom katalogu možete pronaći cijelu liniju posvećenu delicijama iz Andaluzije.

U andaluzijskim specijalitetima mi smo uživali u punom smislu riječi, na pravi španjolski način. Sve smo tapase poslagali na daske i pladnjeve i poslužile uz odlično španjolsko vino, kako bi svi prisutni slobodno mogli birati i poslužiti se onime što žele. Na stolu su se tako našli pršuti, salame, kobasice, sir, masline, maslinovo ulje, hladni naresci dimljene tune. Od suhomesnatih narezaka, najpoznatiji su španjolski jamon, chorizo i salchiconuz koje je čak i hladno predjelo svojevrsno iskustvo Španjolske. Nakon uživanja u predjelu, na red je došla juha – ali ne bilo kakva. Za vrijeme ljetnih vrućina Španjolci jedu popularan gazpacho, hladnu juhu od rajčica, krastavaca, pečenih paprika i češnjaka, koja u Lidlovoj ponudi dolazi već spremna za jelo – samo ju je potrebno dobro rashladiti. Na stol smo na velikom pladnju iznijeli i pržene srdele, još jedno jelo koje se može poslužiti na sredinu stola i svi prisutni se mogu sami poslužiti.

Za kraj gastronomskog putovanja uživali smo u tradicionalnim desertima i slasticama. Za početak smo ispekli tradicionalna slatka peciva, prutiće zvane porras koji se umaču u rastopljenu vruću čokoladu. Uživali smo i u tradicionalnom pudingu s keksom zvanom natillas, te se za kraj počastili tradicionalnom andaluzijskim kolačem od badema.

 

Koje smo sve specijalitete jeli?

Hladna predjela: Tapasi

Processed with VSCO with ku1 preset

Hladna juha: Gazpacho

Processed with VSCO with ku1 preset

Glavno jelo: Pržene srdele

Processed with VSCO with ku1 preset

Deserti: Porras (tradicionalni slatki prutići), andaluzijski kolač od badema, natillas (puding s keksom)

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori