Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti
Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti

Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti

Kada su u pitanju lazanje, svatko ima svoj tajni začin i način pripreme. Ipak, glavni sastojci ovog talijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromijenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su sasvim drugačiji.

U pripremi se koristi tijesto za lazanje, no mljeveno meso i prepoznatljivi umak zamijenili su šparoge, maslac i pinjoli! Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Ovo idealno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše ukućane ili goste.

Sastojci:

  • tijesto za lazanje
  • korica jednog limuna
  • vrećica pinjola
  • parmezan
  • 2 pakiranja burrata sira
  • 50 g smeđeg maslaca
  • vezica šparoga
  • sol, papar

Priprema

  • Skuhajte tijesto za lazanje u kipućoj vodi – za to će vam biti potrebno 3-4 minuta. Za to vrijeme u drugoj očistite i operite šparoge, narežite ih na manje komade, a zatim ih skuhajte al dente.
  • Pinjole kratko pržite na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećem loncu otopite maslac.
  • Na tijesto stavite burratu, maslac, šparoge, izribajte koricu limuna te dodajte parmezan, sol i papar po ukusu, te na kraju dodajte pinjole. Nakon toga, na vrh stavite još jedno tijesto za lazanje i ponovite postupak sa svim sastojcima!

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori