Nespresso je napokon stigao u Hrvatsku – evo zašto ga toliko volimo

Nespresso je napokon stigao u Hrvatsku
– evo zašto ga toliko volimo

Da je kava omiljen jutarnji ritual za razbuđivanje diljem svijeta, dobro je poznato. Dnevna doza kofeina kojom započinjemo dan, ovisno o zemlji i njenim kulturološkim običajima, dolazi s nizom pravila bontona. Njen miris simbolizira početak dana, a okus i tekstura tjeraju ‘jesenski blues’. U svjetski poznatoj Nespresso kavi do sada smo uživali samo na putovanjima. Kavoljupci su na društvenim mrežama žudjeli za svim modelima divnih aparata i šarenih kapsula raznih aroma. Svojim dizajnom i konceptom Nespresso je oblikovao globalnu kulturu ispijanja kave i redefinirao način na koji milijuni ljudi uživaju u šalici espressa. U nastavku upoznajte Nespresso svijet koji je ovog ponedjeljka napokon stigao i u Hrvatsku te otkrijte zašto ga toliko volimo.

Kako je započela Nespresso priča?

Nespresso je započeo jednostavnom idejom, koja će svima omogućiti da kreiraju savršenu šalicu espresso kave – baš kao i iskusni barista. Od svog početka 1986. godine, potrošačima pruža najfinije iskustvo u ispijanju šalice kave u udobnosti vlastitog doma. Cijeli doživljaj obogaćen je ponudom mješavina kave različitih okusa kao i aparatima te raznovrsnim dodacima koji su nam potrebni za još bolju pripremu savršene šalice kofeina. Kuhinjski interijer danas je gotovo nezamisliv bez aparata za kavu, a Nespresso se potrudio dizajnom postići i maksimalnu funkciju dekora. Uz aparate možete izabrati dodatke poput elegantnih dispenzera za čuvanje kapsula do lijepih šalica i slatkih zalogaja u kojima ćete uživati uz šalicu kave. Aluminijske kapsule, proizvode se u centrima po Švicarskoj, a napravile su pravu revoluciju u industriji kave. Tome svjedoči i činjenica da su mnogi iz Hrvatske bili spremni putovati preko granice po svoje pakete Nespresso kapsula.

Zašto ga toliko volimo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nespresso (@nespresso) on

Nespresso kava proizvodi se od plodova drveta Arabike i Robuste, a rastu između sjeverne i južne polutke. Svako zrno je dragocjeno stoga proces proizvodnje savršene kave ne može biti prepušteno slučaju. Spoj ljubavi, strasti i tehnike recept su za doziranje u šalici kofeina koja će osvojiti svakoga već u prvom gutljaju. Teško se odlučiti u selekciji vrsta kave čija punoća i profinjenost okusa uspješno zadovolji i najzahtjevnije nepce.

Nekoliko je razloga baš ovu kavu toliko volimo:

  • dovoljan je samo pritisak gumba
  • priprema je uredna i brza
  • njen miris u trenutku popravlja raspoloženje
  • kremasta tekstura bez gorčine i savršeni okus u baš svakoj šalici
  • dolazi u 25 različitih aroma u kapsulama
  • savršeno se stapa s Nespresso slatkim zalogajima iz ponude dodataka

Napokon i u Hrvatskoj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nespresso (@nespresso) on

Ako ste se veselili putovanjima u inozemstvo, jer ste na njima uživali u kavi ovog brenda ili pak s  nestrpljenjem iščekivali da vam netko donese paket omiljenih kapsula, sve što ste oduvijek željeli od sada možete potražiti u prodavaonici u Arena Centru. Tvrtka SF1 Coffee postala je službeni distributer Nespresso kave za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Zagreb je prvi grad u regiji koji je dobio luksuzni butik u kojem vas čekaju razne kave, aparati i svi dodatci. Osim posjeta prodavaonici koja će razveseliti sve ljubitelje dobre kave, jednim klikom svoju omiljenu kavu možete naručiti i preko interneta. Više informacija o proizvodima i novostima potražite na službenim stranicama.

Foto: Instagram, PR, Boris Miletić

 


Učitati još
Zatvori