Restoran Martinis Marchi otvara sezonu popularnim gastro-vinskim događanjem Wine & Friends

Restoran Martinis Marchi otvara sezonu popularnim gastro-vinskim događanjem Wine & Friends

Martinis Marchi jedinstvenim događanjem otvara novu sezonu i ponovno oduševljava ljepotom, čarobnom atmosferom, vrhunskim vinima, gastronomijom i emocijom koju poklanja posjetiteljima i suradnicima okupljenim na cjelodnevnom druženju „Wine & Friends”. 

Wine & Friends – kulinarsko-vinsko događanje na Šolti

U prekrasnom ambijentu ovog jedinstvenog imanja na Jadranu, baštinski hotel, nagrađivana marina i restoran Martinis Marchi, smješteni u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već osmu godinu organizira „Wine & Friends” kulinarsko-vinsko događanje u kojem se hedonistički uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima, umjetnosti i ljepotama netaknute prirode otoka Šolte. 

Želja je tima stvaranje jedinstvenih i autentičnih doživljaja, posebnih iskustava koja stapaju ljepotu života, uživanje u trenutku i prekrasnoj prirodi koja okružuje imanje. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje u kojem uživaju svi ljubitelji pomalo hedonističkog mediteranskog života i visoke gastronomije, bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaze. Respektabilna lista partnera koji su osobno sudjelovali na ovom tradicionalnom događanju, govori o odličnom konceptu i uspjehu tima Martinis Marchi Restorana kao i činjenica da se mjesecima tražila karta više. 

Birane vinske kuće, partneri I prijatelji, ove godine su bile: Vinarija Krajančić, Vinarija Litterarii, Iločki podrumi te inozemni vinari Fumanelli, Château les Crostes i vinarija Kabaj a dan je započeo specijalnim dočekom u marini sa šampanjcem G. H. Mumm. Francuska vina vinarije Château les Crostes predstavio je osobno vlasnik vinarije, princ Félix od Luksemburga. Uz vrhunska vina predstavili su se mali otočki i lokalni proizvođači; medar Tvrdić i nagrađivana uljara Olynthia, proizvodi koji se svakodnevno koriste u ovom restoranu.

U poslijepodnevnim je satima slijedila prezentacija vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u 300 godina starom dvorcu, a potom slikarska izložba i radionica slikarice Lidije Jovanović Marušić, gdje su se gosti mogli okušati u slikarskim tehnikama te napraviti autentičnu uspomenu na ovaj zanimljivi dan.

Drugi su jednostavno uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili bezbrižnim razgovorima i druženju s pogledom na prekrasnu marinu i obližnje otočiće, uz dobru kapljicu. 

Večera vrhunskog chefa u šest slijedova

Događanje je zaokružila ekskluzivna večera u šest sljedova, uz najljepši zalazak sunca, koju je ove godine dijelom pripremao najbolji mladi kuhar 2022 godine prema Gault Millau Luksemburg, Paul Cabayé i njegov asistent Freddy Monier, uz tim Martinis Marchi Restorana koji predvodi voditelj restorana Toni Miloš.

Smjer kuhanja Paula idealno se slaže s vizijom restorana Martinis Marchi, gdje se inzistira na domaćim, svježim i lokalnim proizvodima, s minimalnim transportom namirnica, kako bi se istaknula kvaliteta jela i predan rad domaćih malih proizvođača, uz kreativnost naših kuhara – kako je i istaknuo domaćin večeri, prokurist hotela Martinis Marchi, Ivan Kuret. 

S obzirom na to da je Martinis Marchi Restoran nositelj važne nagrade prema Gault Millau Hrvatska, one za Najbolji servis u 2022 godini, ovaj idealan spoj dvaju nagrađenih timova je najbolja potvrda kako domaća gastronomska scena vjerno slijedi najviše standarde i ponude svjetskih mondenih odredišta. 

Sljubljivanje jela i vina, uz zvukove poznatog domaćeg tenora, Vlade Garića, i ova savršena večer je najbolja pozivnica da ne propustite iduće druženje na ovom izuzetnom mjestu.

Wine & Friends – Gala Dinner 2022  

Sljubljivanje jela i vina:

Piće dobrodošlice:   Champagne G.H. Mumm Brut, Grand Cordon 

 • Amuse Bouch: bijele šparoge / Oxalis / krastavac – Chef Paul Cabaye
 • Vinarija Chateau les Crostes, Rose cuvee  2021 – predstavlja Princ Felix od Luxemburga

 • Hladno predjelo: školjke / ljupčac / mandarina / chili – Chef Paul Cabaye
 • Vinarija Litterarii, Silvanac Zeleni 2020 – predstavlja Goran Hanžek

 • Toplo predjelo: Domaći ravioli / patka / fazan / karfiol / tartuf – Chef Karlo; Martinis Marchi Restoran
 • Vinarija Kabaj, Corpus 2011 – predstavlja Jean-Michel Kabaj

 • Riblje glavno jelo: pastrva / estragon pdt / shiso i juha od lovorovog lista – Chef Paul Cabaye
 • Winery Krajančić, Pošip Sur Lie 2020 – predstavlja Luka Krajančić 

 • Mesno glavno jelo: teletina / ljutika / mrkva / gljive / umak od crvenog vina – Chef Karlo; Martinis Marchi Restoran
 • Vinarija Marchesi Fumanelli, Amarone della Valpolicella DOC Classico 2017 – predstavlja Armando Fumanelli

 • Desert: kivi / avokado / yuzu / tajlandski bujon – Chef Paul Cabaye
 • Vinarija Iločki podrumi, Chardonnay  Principovac  2018 – predstavlja Jadranko Vlahović

 • Italicus Spritz

Martinis Marchi jedinstveno je imanje na Jadranu jer vas već prilikom dolaska vodi u drugačiji, pomalo zaboravljeni svijet jednostavnog užitka, mira i spokoja gdje vrijeme kao da nema veliku važnost naspram radosti življenja i uživanja. Obuhvaća prekrasan baštinski dvorac star 300 godina pretvoren u luksuzni boutique hotel od  7 prostranih apartmana, od kojih svaki pruža autentičan doživljaj; tu je mediteranski restoran na otvorenom, s pogledom na more te marina koja je proglašena najboljom malom marinom u Hrvatskoj.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori