Okusima otputujte u Italiju uz Prosecco iz vinarije Piccini

Okusima otputujte u Italiju uz
Prosecco iz vinarije Piccini

Sada kada su nam putovanja manje dostižna te manje sigurna, potrebno je našim osjetilima dati na maštu, putovati okusom. Iako je naša omiljena ljetna destinacija Italija, usprkos svojoj blizini, trenutačno je daleko, no možemo je pokušati dočarati svojim okusnim pupoljcima. S obzirom da je Italija svjetski poznata po svojim vinima, prekrasnim vinskim podrumima i vinogradima, neće nam biti teško razbuditi maštu.

Prosecco za ljetne dane

Jedna od poznatijih talijanskih vrsta vina, svakako je Prosecco, talijansko voćno pjenušavo vino proizvedeno isključivo od grožđa koje raste u sjevernoj Italiji sa zaštićenom oznakom izvornosti. Dobiveno je iz sorte vinove loze Glera. Prosecco, koji dominira tržištem pjenušavih vina, izvrsna je svakodnevna opcija, naročito za vrele ljetne dane. Iznimno nas raduje što je talijanska vlada odobrila Rose varijantu Prosecca, tako da možemo uživati i u rozoj inačici omiljenog ljetnog pića.

Vinarija u Toskani

Vinarija Piccini smještena u Toskani spada među najstarije talijanske vinarije. Uz neizostavnu dugu tradiciju, ona je uspjela zadržati vinariju unutar kruga obitelji, pa je danas na čelu vinarije četvrta generacija obitelji Piccini. Između mnogih vrsta vina koja proizvode, već neko vrijeme pažnju plijene njihovi Picciniji, zbog prepoznatljivo dizajnirane ekskluzivne boce inspirirane venecijanskom haljinom. U ponudi vinarije možete pronaći klasični Prosecco, odležani Prosseco Venetian dressi, Sparkling rose Goccia Rosa. Prosecco je vino koje osvježava, potiče na smijeh, idealan je za druženje s dragim ljudima, a cjenovno je pristupačan. Idealan za tople ljetne večeri.

Talijanski Prosecco idealano je piće ljeta, uz njega će vruće ljetne večeri biti ugodnije. Za cjelokupnu ponudu i više detalja o navedenim vinima posjetite službenu stranicu ekskluzivnog distributera kao i njihove Facebook i Instagram stranice.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori