Održana je ženska Gypsy Table večera

Održana je ženska Gypsy Table večera

Novo izdanje POP-Up večere Gypsy Table

U petak, 04.01., održano je treće izdanje POP-Up večere Gypsy Table u Zagrebu pod nazivom Forces of Nature Elemental, kreiranu ovog puta isključivo od strane žena. Lokacija koja se šalje sudionicima dva dana prije održavanja u inbox i ovoga puta ostavila je sudionike oduševljenim.

Nakon Katrana, akrobata, puhača vatre i gatara, nova lokacija Avant Garden sudionicima večere pružila je dašak industrijskog chica.

Večera je započela kao i obično pićem dobrodošlice, pjenušcem Ivane Puhelek „Kraljica“ te koktelima Lori Brnčić i Gordane Muktić inspiriranim likerima Santa Clara, Gin Mare i tonicom 1724.

Ženska snaga

Domaćin večeri (mistress of ceremony), Ines Tričković naša poznata jazz pjevačica, dočekala je goste a capella izvedbom La Vie En Rose te najavila početak večere.

Prvi slijed, zaseku s lardom crne slavonske svinje, salatom i kiselim kruhom, Petra Plantak sljubila je sa vinom Wild Skins 2017 poznate Master of Wine Jo Ahearne. Drugo jelo, krvavice s coleslaw salatom od crne rotkve, crvenog kupusa i umakom od kima, s džemom od ljubičastog luka, šipka, crnog vina s mrvama kruha od rogača sljubila je s vinom Zinfandel 2013 vinarije Bura-Mrgudić.

Treći slijed, gulaš od tune s palentom Ružice Jukučić bio je sljubljen a Ahearne South Side Plavac Mali 2014 dok četvrti slijed pod nazivom hrskavom i mirisno, janjetina confitirana u maslinovom ulju, kobasica luganiga, ječam,krema od buče, pire od slanutka plavca bio je sljubljen sa odličnim Bura-Mrgudić Plavac Mali Sivi 2016, mutantom Plavca maloga maceriranog 4 dana na dropu kojeg proizvodi svega tri vinarije u Hrvatskoj.

Humanitarna akcija za Autonomnu žensku kuću Zagreb

Tijekom cijele večeri poznata ilustratorica Maya Beus radila je po narudžbi portrete gostiju čiji prihod od prodaje te večeri je išao u dobrotvorne svrhe, Autonomnoj ženskoj kući Zagreb ( AŽKZ ) / Autonomous Women’s House Zagreb (AWHZ), feminističkoj organizaciji s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu.

Kraj večeri obilježila je kreacija naše poznate slastičarke Petre Jelenić, Great Dame Pumpkin koja je uz pomoć Antonije Nikolić bila sljubljena a koktelom Spanish 75 koji je osmislila vlasnica 50 A Burger and Champagne bara Adena Lavin. Večeru su podržal i Ivana Urem Marohnić (Korica), Bosiljka Belić (Oleum viride Belić maslinovo ulje), Sanda Martinčević  (Gligora), Ana Teskera i Maja Šepetavec (Brlog pivovara), Irena Bastijanić (Poeticacao) čije slatke delicije su gostili na kraju večere dobili za poklon.

Sve dame su za ovu prigodu nosile kreacije Ive Karačić.

Foto: Iva / Vedran Rihtarić

Venue decor: Mali Party

 

Učitati još
Zatvori