Od najboljih hrvatskih chefova doznajte male tajne velikih majstora

Iako je ljeto počelo, udruga JRE Hrvatska ne miruje pa su nam pripremili razne zanimljive stvari u kojima ćemo i tijekom ljetnih mjeseci moći uživati.

Iza JRE Hrvatska su mnogi lijepi projekti poput kuhanja 14 chefova u secesijskom paviljonu na riječkoj ribarnici, zagrebačkoj La Grmi i Muzeju prekinutih veza, kao i zajednički projekti s vodećim uljarima (Chiavalon) i vinarima (Kozlović), a dio tih priča sada možete pronaći i inspirirati se na novootvorenom, službenom YouTube kanalu JRE Hrvatska.

Osim toga, uskoro će svi moći sudjelovati na masterclassovima s najboljim hrvatskim chefovima te iz prve ruke doznati sve njihove tajne. Masterclassovi se već tradicionalno održavaju u Miele showroomima, a prva ovogodišnja serija završila je početkom srpnja. Masterclass funkcionira tako da chefovi obrade zadanu temu, poput određene tehnike ili namirnice. Oni će uskoro biti otvoreni za javnost, što znači da ćete uz bok ponajboljih hrvatskih chefova moći upijati njihove recepte, znanje, kušati pripremljena jela i ispijati probrana vina MIVA Galerije.

Četiri nova datuma udruga JRE Hrvatska objavit će uskoro, pa pratite njihove društvene mreže. Do tada, pogledajte kako je to izgledalo na posljednjem masterclassu u Splitu, sa chefom Vjekom Bašićem iz konobe Boba na Murteru.

JRE je udruženje najkreativnijih chefova iz 16 zemalja Europe. U Hrvatskoj udruga JRE broji 14 restorana – San Rocco, Pergola, Marina, Zigante, Monte, Draga di Lovrana, Plavi podrum, Boškinac, Foša, Pelegrini, Dubravkin put, Villa Ariston, Konoba Boba i Lešić Dimitri.

Foto: Instagram

0