Kuhali smo s Teutom Mesaroš u novogodišnjem Journal Cooking Showu

Kuhali smo s Teutom Mesaroš u
novogodišnjem Journal Cooking Showu

Iza nas je božićni vikend, a pred nama je još jedan tjedan intenzivnih druženja s dragim ljudima i to često oko stola. Kao i u ostatku godine važan je balans i ono čime počinjemo dan. Ovih dana svojim ukućanima pripremite ukusan doručak, a ako nemate inspiraciju dopustite da vam pomognemo.

JOURNAL x DVA SRCA I KUHAČA COOKING SHOW u novoj, četvrtoj epizodi ugostio je Teutu Mesaroš – influencericu i vlasnicu istoimenog frizerskog salona koja nam je otkrila svoje male tajne zdravog početka svakog dana. Ovaj lifestyle kulinarski show u svakoj svojoj epizodi otkriva male tajne osoba iz javnog života koje nam mogu biti inspiracija u svakodnevnim druženjima u kuhinji.

Druženje smo započeli naravno kavom. Costa Coffee Signature Blend sjajnog orašastog okusa i bogate arome probudit će sva vaša osjetila rano ujutro i dati vam energiju za ostatak dana. Za doručak smo radile domaću granolu koju smo kasnije dodale u zobenu kašu obogaćenu Herbalife mješavinom za proteinski napitak. Kako je pred nama novogodišnji vikend, napravile smo mali twist na francusku tradiciju i pripremile savršeni zalogaj uz šampanjac – i to ne bilo koji, već kultne šampanjske kuće Veuve Clicquot.

Ukusni recepti

Što točno Teuta voli jesti za doručak, koje je omiljeno jelo njenih klinaca, kakvu kavu pije te koju smo joj ideju dali za novogodišnje druženje s prijateljima – sve to i još mnogo više vas čeka u novogodišnjoj emisiji. Ovdje smo pripremili i recepte tako da svaki od ovih obroka možete već danas početi pripremati!

GRANOLA

SASTOJCI:

  • 1 šalica zobene pahuljice
  • 1 šalica nasjeckanih badema i lješnjaka
  • 1/3 šalice lomljenih lanenih sjemenki
  • 1/3 šalice chia sjemenki
  • 1/3 šalice bučinih sjemenki
  • Korica i sok od jedne naranče
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice meda
  • Kotanyi sol
  • Kotanyi cimet
  • Kotanyi đumbir
  • Kotanyi mahuna vanilije
  • Datulje

POSTUPAK:

Pomiješajte zobene pahuljice, orašaste plodove i sjemenke u većoj zdjeli. Zatim začinite uljem, medom i začinima. Sve sastojke dobro pomiješajte i stavite na tanki lim za pečenje na masni papir. Pecite 45-50 minuta na 150 stupnjeva te povremeno pomiješajte. Datulje narežite na sitno i dodajte zadnjih desetak minuta. Granola mora biti hrskava, ali ne prepečena. Pohranite u staklenu posudu s poklopcem i tako granolu možete čuvati do mjesec dana.

ZOBENA KAŠA S CIMETOM I ĐUMBIROM

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Journal-Cooking-Show-novogodišnje-izdanje-Teuta-Mesaroš3-1080x721.jpg

SASTOJCI:

  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • Kotanyi sol
  • Kotanyi cimet
  • Bobičasto voće
  • 1 narezana jabuka prokuhana u malo vode s Kotanyi cimetom
  • Maslac od kikirikija
  • 1/2 porcije Herbalife mješavine za proteinski napitak s okusom vanilije ili čokolade

POSTUPAK:

U malu posudu stavite zobene pahuljice, bademovo mlijeko i mrvicu soli. Na laganoj vatri pustite da zavri i kuhajte miješajući 5-7 minuta. U gotovu zobenu kašu umiješajte Herbalife mješavinu za proteinski napitak i dodajte jabuke s cimetom, granolu, bobičasto voće i maslac od kikirikija.

TEUTINE PALAČINKE

SASTOJCI:

  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka
  • 100 gr glatkog brašna
  • Prstohvat praška za pecivo

POSTUPAK:

Sve sastojke umutite u gustu smjesu i stavite da odstoji 5 minuta. Za to vrijeme zagrijte tavu i lagano ju namastite uljem ili maslacem. Palačinke pecite 2 minute sa svake strane.

Poslužite 3 palačinke naslagane jedna na drugu, između namazane kikiriki maslacem i poslaganim bobičastim voćem. Na vrh naribajte čokoladu, a možete i preliti sirupom od javora.

PALAČINKE S RICOTTOM I LIMUNOM

SASTOJCI:

  • 1,5 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice bademovog brašna
  • 1 Kotanyi vanil šećer
  • 1,5 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat Kotanyi soli
  • 2 velika jaja
  • 1/2 porcije Herbalife mješavine za proteinski napitak s okusom vanilije
  • 1,5 šalice punomasnog mlijeka
  • 1 šalica ricotta sira
  • Svježi limunov sok
  • Limunova korica

POSTUPAK:

U veliku zdjelu stavite jaja i lagano ih umutite pjenjačom. Dodajte mlijeko, ricottu i vanili šećer te miješajte dok se dobro ne sjedini. U ovu mokru smjesu umiješajte suhe sastojke – brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, sol i Herbalife formulu pa dobro umutite da se sjedini. Na kraju dodajte limunov sok i koricu.

Ulijte tijesto na vruću tavu – najlakše sa žlicom za sladoled. Pecite oko 3 minute prije nego što ih okrenete ili dok se na vrhu ne stvore mali mjehurići. Pecite s druge strane dok ne porumeni, oko 1-2 minute.

Poslužite s malo limunovog soka, šećera u prahu i sezonskog voća – mi smo stavile kivi, ali super idu i jagode ili bobičasto voće.

TAPIOKA KUGLICE S LOSOSOM

SASTOJCI:

  • Pola grčkog jogurta
  • 2 žlice ricotta sira
  • Limunova korica
  • Kotanyi dimljena sol
  • Kopar / vlasac
  • Naribani hren
  • Dimljeni losos
  • Tapioka kuglice

PRIPREMA:

Tapioka kuglice prerežite na pola. Sve sastojke umiješajte u gusti namaz i začinite po volji. Tapioka polovice namažite namazom, stavite losos i malo kopra.

Poslužite uz Veuve Cliquot šampanjac.

Sadržaj nastao u suradnji s:

Foto: Matej Rebernišak

Video: Kadar22

Produkcija: Alert Advertising

Učitati još
Zatvori