Novo za SLIM & FIT Uskrs: pileća prsa s dodanim svježim hrenom

Novo za SLIM & FIT Uskrs: pileća
prsa s dodanim svježim hrenom

Slim&Fit

SLIM & FIT Uskrs

Duži i topliji dani, šareno cvijeće i cvrkutanje ptica, … šetnje bez šalova i rukavica. Zbog svega toga veselimo se proljeću, koje je starijim ljudima značilo i mladu novu godinu, jer sa proljećem počinje i novi životni ciklus. Nakon zimskog mira priroda se polako budi i samim tim i ljudi postaju radosniji i aktivniji na svježem zraku.

Kulinarsko proljeće prvo označava blagdan Uskrs, kada sjedamo za bogato pripremljen doručk. U nedjelju, poslije prvog proljetnog punog mjeseca, kada se na stol stave tradicionalna jela, kao što su ukrašena jaja, šunka u tijestu, hren i druga jela koja simboliziraju Uskrs i naravno sve fine ostale delicije koje svaka obitelj voli.

PiscPrsi_Dimljene-shrenom-2018-hr

Novo za SLIM & FIT Uskrs: pileća prsa s dodanim svježim hrenom

Ovogodišnja novost linije SLIM & FIT iz Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec su pileća prsa s dodanim svježim hrenom. Napravljena su za baš za blagdane, kada si volimo pojesti malo više hrane, ali ipak je dobro ne preopteretiti tijelo s teškom hranom. Visoki postotak bjelančevina i niska količina vrijednost te malen udio masnoća ugodno utječe da se osjećamo bolje.

Dodatak hrena taj osjećaj još više poveća i uveseljeva naše pupoljke u ustima.

Glavna značajka proizvoda SLIM & FIT su lako probavljivi proizvodi sa malo masnoća, više bjelančevina, bez dodatnih boja i sa punim okusom. Široka paleta proizvoda nudi dovoljno mogućnosti za zdrav doručak, užinu, ručak ili večeru… kako za svaki običan dan tako i za blagdane i praznike…

Piscancje-prsi-s-hrenom-hr

Ćelije u tijelu se neprestano obnavljaju, zato trebamo redovan unos bjelančevina

Ana Cvetko, prehrambeni tehnolog u Perutnini Ptuj i health coach: Kvalitetno meso peradi je veoma značajno u uravnoteženoj prehrani, ono sadrži visoko kvalitetne bjelančevine, koje naše tijelo treba za normalnoe tjelesne funkcije. Bjelančevine imaju u tijelu različite uloge. One izgrađuju stanice i tkiva, enzime, hormone, protutijela, transportne substance za hranljive materije.

Meso i proizvodi od kvalitetnog mesa peradi pružaju tijelu i različite B vitamine, željezo i cink. Preporučen je unos manje masnoga mesa i mesnih proizvoda. Na primjer 100 grama pilećih prsa bez kosti i kože sadrži približno 30 grama visoko kvalitetnih bjelančevina i vrlo malo masti.

Koliko mesa i mesnih proizvoda bi pojeli tjedno ovisi od spola, starosti i fizičke aktivnosti svake osobe posebno. Osnovna preporuka se kreće izmedju 400 i 600 grama na tjedan.

Ne smijemo zaboraviti na jaja, koja također kao i meso peradi sadrže različite hranljive sastojke: bjelančevine, vitamine i minerale. Kako je bjelanjak bogat masnoćama i kolesterolom, moramo ga jesti umjereno. Prije svega, kada hoćemo smršaviti, kada je energetski unos hrane smanjen, potrebno je izabrati najkvalitetniju hranu i jesti hranu životinjskog porijekla koja sadrži manje masnoća. U Perutnini Ptuj nudimo široki spektar proizvoda, koje možemo uključiti u jelovnik i tada kada mršavimo, pri čemu zadržavamo raznolikost jela i raznolikost okusa.

Upravo je takav je primjer cjelokupna linija SLIM & FIT, pileća prsa, pureće meso, marinirani proizvodi, koji su veoma kvalitetni i imaju visoki postotak bjelančevina. Ljudima treba približiti i pojasniti, da mogu i manje masni proizvodi biti isto tako kvalitetni i ukusni. Uvriježeno je naime pogrešno uvjerenje, da u takvim proizvodima ima više vode i dodataka.

Učitati još
Zatvori