5 novih restorana u Zagrebu u kojima jedemo ovog vikenda

Usprkos pandemiji, čiji kraj je i dalje neizvjestan, domaća gastro scena trenutno je u punom cvatu. U Zagrebu su se nanizala otvorenja novih zanimljivih restorana čiji su nas jelovnici, atmosfera i ambijent apsolutno oduševili. U nastavku donosimo top 5 restorana koja vrijedi posjetiti već ovog vikenda.

Restoran Food Division

Food Division svoja vrata otvorio je u rujnu ove godine. Ideja samog restorana leži tu tome da spaja različitosti koje se fantastično slažu. Kuhinju potpisuje chef Marko Alilović koji inzistira na izričito stvarnim, zanatskim kuharskim tehnikama. Ono što je specifično za Food Division restoran je činjenica da je to prvo mjesto koje će jednako zavoljeti steak znalci i vegani. Od vrlo tradicionalno pripremljenog japanskog ramena preko autorske interpretacije chicken and waffles američkog juga pa sve do australskog Black Angus ribeyea pečenog na binchotan ugljenu, ovdje imate izbor koji odgovora i poslovnom ručku i opuštenoj prijateljskoj večeri. Food Division se smjestio u zagrebačkom kvartu Središće tik do Muzeja suvremene umjetnosti.

Restoran Sopal

Sopal je novootvoreni restoran koji se smjestio u Teslinoj ulici, a specifičan je po svojoj fun dining mantri. Naime, ideja iza fun dininga leži u tome da se premosti jaz između jedenja u restoranima i noćnih izlazaka. Samim time restoran se ne otvara prije 18 sati, a otvoren je do ponoći. Iza fun dining ideje i genijalnog jelovnika stoje chef Marko Turković i dubrovački ugostitelj Pero Đangradović. Na jelovniku možete pronaći jela poput parfait od pileće jetre, burate s grilanim rajčicama, punjenih pilećih krilca, svinjeće terine s tikvicama i grilane hobotnice sa slanutkom – i to sve po iznimno pristupačnim cijenama.

Bistro i bar Frida

Restoran Frida smjestio se u Centru Kaptol, a svoja vrata javnosti otvorio je ovoga mjeseca. Zanimljivo je kako vlasnik, Igor Nikšić, nije htio asocirati restoran s hranom već je cilj bio izabrati ime koje je zvučno i lako se pamti. Tako je nastala Frida, ali Frida koja asocira na pjesmu Davora Gopca. Jelovnik je sastavljen s naglaskom na steakove, pa tako ovdje možete pronaći domaći i američki biftek, argentinski rib eye i biftek tartar.

Bistro Beštija

Bistro Beštija nalazi se u haustoru Masarykove ulice, a nakon ljetne stanke ove jeseni ponovno otvara svoja vrata. Premda nije riječ o posve novom restoranu, nakon što je na čelo Beštije došao novi vlasnik, Josip Jerković, dobro poznati zagrebački restoran osvanuo je u novom ruhu. Na čelu je i dalje voditeljica restorana Andrea Lovrić, a novitet koji vas očekuje na jelovniku je doručak. Osim doručka jelovnik je obogaćen i novim jelima, ali su zadržani i klasici po kojima je Beštija poznata. U jutarnjim satima na meniju je Acai Bowl, dok za ručak/večeru možete pronaći jela poput tartarskog bifteka, rižota s pestom od paprike, tikvica i ukiseljenim celerom i orzotta s komadićima ramsteaka i poriluka.

Restoran Matrix

Restoran Matrix smjestio u sklopu istoimenog Office parka Matrix na Slavonskoj aveniji. Karakterizira ga fine dining, a mnogi ističu da je nova destinacija za ljubitelje vrhunske hrane i vrhunskog vina. Iako otvoren prije tek nešto više od mjesec dana, Matrix je idealno mjesto za provesti večer uz odličnu hranu i bogatu vinsku kartu. Kuhinja je pod vodstvom slavnog chefa Marka Jantoleka, a restoran vodi iskusna ugostiteljica Manuela Maras. Što se tiče jelovnika njega krase jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu i crne slavonske svinje.

Foto: Instagram, PR, Sanja Jagatić

0