Donosimo popis mjesta otvorenih u 2025. u Zagrebu: Restorani, pizzerije, slastičarne i barovi
Donosimo popis mjesta otvorenih u 2025. u Zagrebu: Restorani, pizzerije, slastičarne i barovi

Donosimo popis mjesta otvorenih u 2025. u Zagrebu: Restorani, pizzerije, slastičarne i barovi

Kako se bliži kraj zime, osvrnuli smo se na sve uzbudljive lokale koji su u prvom dijelu 2025. otvorili svoja vrata. Bilo da se radi o potpuno novim konceptima ili o novim lokacijama postojećih restorana, pizzerija ili kafića, već je početkom godine Zagreb dobio velik broj zanimljivih gastronomskih adresa. U nastavku donosimo cijeli popis!

nova mjesta u zagrebu

Yakuza Bar

Novi YAKUZA bar skriven je u podrumu restorana Kiyomi. Primarno je namijenjen gostima kako bi se nakon večere uz druženje opustili u drugačijoj atmosferi te time zaokružili cijelu priču, odnosno doživjeli cjelovit experience – na nekoliko sati otputovali u daleki Japan. U fokusu su noć i house glazba, no bar je zamišljen kao mjesto za druženje, razgovore i uživanje u okusima, a ne kao party lokacija. Nalazi se na adresi Gajeva ulica 10, u samom centru grada.

Yakuza bar Zagreb

Pizza Shango

Na adresi Krčelićeva ulica 30 na zagrebačkom Svetom Duhu početkom godine otvorena je mala, ali izvrsna pizzerija Shango. U ponudi pizza ima toliko neobičnih kombinacija koje zvuče predobro, da nije lagano odabrati samo jednu. Osim pizza nude i focaccie, talijanske sendviče u pizza tijestu, a od slastica nude tiramisu i Rum Babu. Mi smo uz razgovor popili jako finu kombuchu, a saznali smo kako će od proljeća, kada otvore terasu s 4-5 stolova, u ponudu doći i prirodna vina.

Shango pizza

Kabinet

Sandro Slavnić, pisac i kreator popularnog Instagram profila @sandrotellingstories, ostvario je svoju dugogodišnju želju – otvorio je vlastiti kafić u Zagrebu. Kabinet, kako je nazvao svoj lokal, smjestio se na zagrebačkim Vrbanima, na adresi Rudeška cesta 160 C, a njegova vrata službeno su se otvorila 6. veljače.

Kabinet_Sanja Jagatić

Keks Point

Keks Point je nova oaza za ljubitelje svježe pečenih keksa koja postaje nezaobilazna stanica za sve sladokusce. U ponudi je čak 10 neodoljivih vrsta keksa, svaki pažljivo izrađen i bogat punjenjima. To su Nutella Classic, Almond Croissant, Choco, Dubai, Oreo, Bueno, Carrot Cake, Lotus, Red Velvet i Pistacija- Bijela čokolada.

Sve smo ih isprobale i malo je reći da su nas oduševili. Keksi su ručno rađeni, mekani iznutra, hrskavi izvana, a kad ih prelomite, čeka vas pravo zadovoljstvo. Uz to, svaki keks sadrži bogato punjenje koje ističe njihov karakter i raznolikost. Nalaze se na adresi Papova ulica 2.

Bar & Ton

U srcu Novog Zagreba, u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti, otvoren je Rougemarin Bar&Ton, novi restoran Marina Medaka, potpuno otkačen, restoran koji pomiče granice i mijenja pravila igre. Ako želite uživati svim čulima u eklektično uređenom prostoru, za čije uređenje je Medak inspiraciju pronašao u suvremenoj umjetnosti, u meniju koji nudi potpuno nova, drugačija, signature jela, i uživati u zabavi i svirkama tijekom vikenda, ovo je vaša nova gastro adresa.

Rougemarin Bar&Ton

SOL

Nakon Margaretske i Trga bana Jelačića, chef Mate Janković otvorio je novo poglavlje svog popularnog tapas bara SOL, i to – kako sam kaže – “konačno u prostoru koji je idealan”. Jelovnik sadrži 16 tapasa, pet priloga, tri deserta i tjedni specijali. Nalaze se na adresi Petrinjska 2.

SOL by Mate Janković

KOI Bar

U samom srcu Zagreba, na Ribnjaku, otvorena je nova hit adresa gradske barske scene. KOI Bar je prvi samostalni projekt Marina Karinje, jednog od najcjenjenijih hrvatskih barmena. Na karti se nalaze kokteli zanimljivih imena i priča, a interijer je promišljeno podijeljen na dvije zone: jednu s visokim barskim sjedenjem za brže, dinamičnije druženje i drugu s niskim sjedenjem i prigušenom rasvjetom, koja nudi intimniji lounge ugođaj.

KOI se nalazi na adresi Ribnjak 10.

KOI bar

Monocycle Bar

U samom središtu Zagreba, tik do mnogima omiljenog odredišta za specialty kavu u centru grada, Monocycle Specialty Coffeea, otvorio se Monocycle Bar. Svojevrsna ekstenzija prvog Monocyclea orijentitranog na kavu, u fokusu ima vina. Monocycle Bar smješten je u prostoru nedavno zatvorene slastičarnice Dolcinotti. Ovaj prostor donosi potpuno drugačiji koncept od svog “starijeg brata” i osvježava zagrebačku barsku scenu pažljivo selektiranim vinima, aperitivima i kreativnim zalogajima.

Naglasak u Monocycle Baru je na pažljivo odabranim vinima, koktelima i aperitivima. Rade s malim vinarima od kojih direktno nabavljaju vina, a njihova vina ovdje možete popiti, ali i kupiti za doma! Uz čašu vina, pjenušca ili koktela uvijek donose i zalogajčiće poput grisina, čipsa, tramezzini sendviča, badema i grožđa ili zanimljivih kanapea.

Nalaze se na adresi Trg Žrtava Fašizma 14.

Monocycle-Bar

Tender Cocktail & Kitchen Club

Tender Cocktail & Kitchen Club je novo mjesto u centru Zagreba, na adresi Račkoga 11, u prostoru nekadašnjeg restorana Has. Tender je troetažni hibrid koktel bara i restorana, zamišljen kao mjesto koje spaja zagrebačku društvenu scenu s fun dining konceptom. Prostor se proteže na tri razine: gornji kat za chill, glavni kat za minglanje i donji prostor pod imenom Bender, rezerviran za DJ gostovanja, pop-up evente i aftere u intimnijem tonu.

Jelovnik prati koncept fun dininga, koncentriran na lokalne namirnice, sve posluženo bez pretencioznosti, u metalnim posudama koje prizivaju nostalgične osamdesete. Tu su štrukli s pestom i rajčicom koji se poslužuju kao pozdrav iz kuhinje, Parmigiana chicken tendersi, arancini s goveđim repom i šafran aiolijem, Caprese springrollsi, Tiramisu za kraj.

Tender_Martina Movrić

Krafneraj

Pan-pek je ususret fašniku predstavio Krafneraj, jedino mjesto u gradu gdje kupci sami biraju punjenja i kreiraju svoju savršenu krafnu. Kupci mogu promatrati cijeli proces pripreme – od svježeg tijesta koje se peče pred njima, do punjenja koje sami odabiru i završnog dodira čokoladnog preljeva, šećera u prahu ili hrskavih dodataka. Prva lokacija u Zagrebu otvorena je u samom srcu Zagreba, na adresi Ilica 52.

Pan-pek Krafneraj

Šareni Leptir

Restoran Šareni Leptir novo je otvoren na zagrebačkoj Trešnjevci na adresi Kranjčevićeva ulica 2A. Fokus je na vrhunskoj kuhinji, lokalnim sastojcima i roštilju na drveni ugljen. Jela na koja se ovdje pretežito dolazi uključuju meso s roštilja (ćevape, pljeskavice, biftek), mesne plate, priloge i salate.

U ponudi su i jela na žlicu, imaju dječji meni te slastice. Šareni Leptir je mjesto gdje se dolazi opustiti i uživati u dobroj hrani bez formalnosti, a već vidimo da će ubrzo postati omiljena vikend destinacija za obitelji ili društva koja žele podijeliti mesne plate.

Valhalla – ponovno otvorena na novoj lokaciji

Jedna od najpoznatijih craft pivnica u gradu, Valhalla, godinama je radila na vrhu Radićeve ulice, na broju 25. Nakon nešto više od pola godine pauze u radu, Valhalla je ponovno otvorila svoja vrata, no u novom prostoru. Ostala je u istoj ulici, no pomaknula se bliže glavnom gradskom trgu – sada se nalazi u nekadašnjem prostoru Melta, na adresi Radićeva 3a.

Al dente – nova lokacija

Restoran Al Dente poznat je po pizzama i tjesteninama, a kako su istaknuli, na novoj lokaciji naglasak je stavljen na pizze. S drugom lokacijom omaknuli su se od strogog centra i stigli u blizinu Maksimira, na adresu Sesvetska ulica 3.

Melt – nova lokacija

Melt se preselio iz Radićeve ulice, odnosno početkom veljače otvorio se na novoj lokaciji – u Dalmatinskoj ulici 5. Na mjestu gdje je do prošle godine bio popularan bar Drama, sada se ponovno može uživati u kavi, vinu, smoothiejima, sendvičima, ali i Meltovom gelatu i njihovim drugim signature jelima.

Jackie Brown

U prostoru bivšeg Velvet caféa u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici na broju 9 otvoren je Jackie Brown, koktel bar koji donosi spoj kreativnih pića i inspiracije filmskim svijetom Quentina Tarantina. Novo mjesto na gradskoj sceni privlači pažnju svojim promišljenim interijerom i opuštenom atmosferom, čineći ga ugodnim odabirom za večernje druženje.

Foto: Sanja Jagatić, Instagram, Dupe Photos

Učitati još
Zatvori