Zavirili smo u novu Duksu i isprobali jedan pizza klasik

Zavirili smo u novu Duksu i
isprobali jedan pizza klasik

Da se dobra vijest daleko čuje uvjerili smo se u slučaju mnogima omiljene zagrebačke pizzerije Duksa. Na gastronomskoj mapi grada ucrtao se novi divni lokal na gotovo 350 metara kvadratnih s već dobro poznatom ponudom pizza. Mjehuri na tijestu, tanka kora i sastojci čiji mirisi se šire nekoliko ulica dalje ukratko se može opisati novo omiljeno mjesto okupljanja gurmana na ovom dijelu grada.

Prije gotovo jednog desetljeća otvorena je na Maksimiru i vrlo brzo je stekla status jedne od najuspješnijih, ali i najdražih kvartovskih mjesta u tom djelu gradu. Ako stanujete s druge strane Zagreba i volite Duksinu pizzu imamo odlične vijesti. Nova inačica otvorila se na Bundeku, zavirili smo u raskošan interijer i isprobali neke klasike te se kao uvijek ponovno oduševili.

Duksa – novo omiljeno gastro mjesto na Bundeku

Novi Zagreb dobio je novu pizzeriju i tako razveselio sve ljubitelje dobre pizze. Duksa na Bundeku svoja vrata otvorila je prošli tjedan, a uz stotinjak sjedećih mjesta u prepoznatljivo uređenom interijeru ima i terasu okruženu zelenilom. O njihovim pizzama priča se po cijelom gradu pa čak niti odlazak na Maksimir nije predstavljao problem svima koji su se zaželjeli tanke, hrskave korice s mjehurima na rubovima.

Kako bi hedonističko uživanje u svakom zalogaju bilo još ljepše potrudili su se 350 kvadrata prostora dotjerati i ugladiti do posljednjeg detalja. Više informacija dobili smo od Mislava Petrovića i Ante Jakića koji su nas srdačno ugostili u novoj Duksi.

Zavirili smo u interijer i isprobali jedan klasik

1. Za početak, kako se rodila ideja o otvaranju nove branše?

Kako smo imali dosta klijenata koji su nam dolazili iz drugih dijelova grada, a naša Duksa im je bila dosta daleko, ideja je postojala, ali više kao neka teoretska mogućnost.

2. Pronaći idealnu lokaciju težak je zadatak, kako ste se odlučili za Bundek?

Bundek se pojavio sasvim slučajno a onda se ispostavilo da je idealan kao nova lokacija

3. Odakle ste tražili inspiraciju za interijer i koliko je trajalo uređenje?

Vodilja pri uređenju je bila napraviti poveznicu s Duksom, ali biti ipak drugačiji.

4.Koja vrsta pizze vam je do sada bila najtraženija, hoće li biti nekih noviteta?

Uvijek se najviše prodaje nekoliko istih pizza, koje su postale nezamjenjive. Osim klasične miješane, tu su Na ovu Dado otkida, Kad jaganjci ne utihnu, Koza nostra, Kak ti s tartufima, Lajkam pancetu…

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori