

Zagreb je dobio novu gastronomsku destinaciju – na adresi Petrinjska 43 otvoren je Noir43, restoran i bar s konceptom koji naglašava druženje, dijeljenje okusa i doživljaj kao cjelinu. Zamišljen je da ima dva lica, odnosno prilagođava se i dnevnom ritmu i večernjoj zabavi.
Dnevna i večernja varijanta
Dan u Noir43 donosi ponudu za poslovne sastanke, druženja s prijateljima ili kratki predah od užurbanog tempa. Na dnevnom meniju ističu se burgeri u raznim kombinacijama – od Noir Classic Smash i signature The Noir burgera s tartuf majonezom do Korean Fried Chicken verzije i sezonskih specijala poput Forest Smash s vrganjima. Tu su i loaded fries varijante s hrskavom piletinom ili sporo pečenom puretinom, domaće salate i prilozi poput hrskave palente i pečenih krumpirića s tartuf solju.


Što se sve može kušati?
Kad se svjetla priguše i grad uspori, Noir43 se pretvara u večernji bar i restoran. Chef Zlatko Belužić potpisuje jelovnik inspiriran europskim kuhinjama i lokalnim sastojcima, a za svakodnevni ritam i izvedbu jela u kuhinji zadužena je chefica Lucia Jergović, koja svježe sezonske namirnice pretvara u dojmljiva jela. Manje porcije osmišljene su za dijeljenje, kako bi gosti u jednoj večeri mogli doživjeti što više različitih kombinacija, tekstura i mirisa.
Arancini s pikantnom kobasicom i fermentiranim aiolijem, ceviche od brancina sa svježim citrusima, tataki tuna u nježnom ponzu umaku, mini viška pogača ili moderni soparnik – samo su dio jelovnika. Sve to uz mogućnost da svakim dolaskom kušate nešto novo.


U centru prostora nalazi se veliki zajednički stol – simbol koncepta Noir43. On potiče spontanost, razgovor, smijeh i dijeljenje doživljaja. Bilo da sjedite sami ili u društvu, nikad ne znate tko može postati vaš novi suputnik u večeri ispunjenoj okusima.
„Želimo stvoriti mjesto gdje se ljudi osjećaju dobrodošlo, gdje se susreću, opuštaju i uživaju u hrani i dobrom društvu. Zagreb zaslužuje prostor u kojem gastronomija postaje društveni događaj, a mi upravo to donosimo,“ ističe Ante Marasović, vlasnik restorana Noir43. „“

Bar kao važan dio priče
Barski program Noir43 potpisuje Filip Došen, barmen čiji pristup spaja kreativnost, znanje i istančan osjećaj za doživljaj gosta. U oblikovanju vinske karte i savjetovanju oko barske selekcije surađuje s Darkom Uremovićem, jednim od najcjenjenijih stručnjaka barske scene u Hrvatskoj, te Ivanom Jugom, vrhunskim sommelierom koji potpisuje izbor vina i šampanjaca.
Autorski kokteli inspirirani su energijom grada, a vinska karta donosi odabrane etikete iz hrvatskih, talijanskih i francuskih vinograda te selekciju šampanjaca i pjenušavih vina. Zahvaljujući Coravin sustavu, brojne etikete posluživat će se i na čašu, zadržavajući punu aromu i karakter.
Ukratko, Noir43 je mjesto gdje se možete srediti i izaći, a ipak osjećati ležerno. Otvoren je od ponedjeljka do subote od 7:30 do 00:00.


Foto: Matia Malenica




