Noel, restoran s Michelinovom zvjezdicom, uveo je dnevni meni i burgere. Isprobale smo sva jela
Noel, restoran s Michelinovom zvjezdicom, uveo je dnevni meni i burgere. Isprobale smo sva jela

Noel, restoran s Michelinovom zvjezdicom, uveo je dnevni meni i burgere. Isprobale smo sva jela

Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, sada je adresa i za dobar gablec koji možete naručiti u ured ili kod kuće! Ako ste ikad posjetili ovaj restoran u Ulici popa Dukljanina 1, znate da kada pređete prag restorana, ulazite u svijet gdje se hrana pretvara u istinsku umjetnost. Noelov kreativni kuharski tim udružuje svježe sastojke i inovativne tehnike kako bi stvorio jela koja su prava mala vizualna i okusna remek-djela. Svaki tanjur je pažljivo aranžiran, a svaki zalogaj pruža neprocjenjivo iskustvo. Kako bi ‘otvorio svoja vrata’ i široj publici omogućio uživanje u jelima s potpisom Michelina, a ne samo gostima koji ovdje dolaze na večeru u sljedovima, odnedavno je krenuo originalni koncept Noel lunch at home/office.

Noel dnevna jela i burgeri
Noel dnevna jela i burgeri

Pristupačna bistronomska jela i comfort food

Svakog radnog dana može se birati između 8, a subotom 5 jela.Od ponedjeljka do petka između 11:00 i 17:00na meniju se nalaze zagorska patka (confit zabatak domaće patke poslužen uz ragu od povrća i domaće mlince), hrskava Cezar salata obogaćena ”cezar” dresingom, domaćom piletinom i Bread and Deli focaccia crutonima, Buratta s mladim salaticama, cherry rajčicama, bosiljkom i focacciom od češnjaka, aromatična tjestenina paccheri cacio e pepe i filet ribe en papillote.

Svakog dana, od ponedjeljka do subote, između 11:00 i 21:30 možete naručiti i kultne Noelove slane ili slatke štrukleručno rađene lazanje aromatizirane muškatnim oraščićem te raguom od lokalne junetine, 2 vrste burgera: Classic (Bread and Deli pecivo, 100% junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, Noel umak, zelena salata) i Special Umami (Bread and Deli pecivo, 100% junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, lions mane, soya wasabi umak, zelena salata) te domaći lički pommes.

Savršena pauza

Riječ je o klasičnim jelima, ali tehnički perfektno izvedenima. To je bar naš redakcijski zaključak nakon što smo isprobale sve na meniju! Posebno su nas oduševili mlinci koji neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo i ručno rađene lazanje s bogatim raguom. Veće smo ljubiteljice slanih štrukli pa su nas se oni više dojmili od slatke varijante, a jedinu zamjerku imamo na burratu koja je mogla biti kremastija… S obzirom na to da je riječ o jelima iz dostave, zaključujemo da su stigla savršeno svježa, topla i na vrijeme da nam uljepšaju pauzu za ručak.

Štrukli_Noel
Štrukli (8,50 eura)
Zagorska patka s mlincima_Noel
Zagorska patka s mlincima (16,50 eura)
Lazanje_Noel
Lazanje (13,50 eura)
Cezar salata_Noel
Cezar salata (14 eura)
Burrata_Noel
Burrata (15,50 eura)
Burgeri_Noel
Classic Noel burger (7,90 eura), Special umami (8,90 eura)
Noel burgeri
Uz burgere možete naručiti i pržene krumpiriće, po cijeni od 3,90 eura

Sve rade ‘from scratch’, od tjestenine do umaka i peciva za burgere, a isključivo najkvalitetnije sezonske namirnice lokalnog uzgoja i kontroliranog podrijetla dolaze u obzir. Slažemo se s Noel timom da je ovo idealna opcija za ručak kod kuće ili u uredu kada nemate vremena za pripremanje i kuhanje, a svoju narudžbu možete izvršiti putem Wolt i Bolt dostavnih servisa ili osobnim preuzimanjem u Noel Bread AND Deliju.

Foto: Marina Rendulić

Učitati još
Zatvori