Najjednostavniji snack koji ove godine možete pripremiti za Noć vještica – djeca će ga obožavati
Najjednostavniji snack koji ove godine možete pripremiti za Noć vještica – djeca će ga obožavati

Najjednostavniji snack koji ove godine možete pripremiti za Noć vještica – djeca će ga obožavati

Noć vještica glasi kao najstrašnija noć u godini. Ona je rezervirana za gledanje horor filmova i uživanje u našim omiljenim snack zalogajima. Iako je Noć vještica, generalno, znatno popularnija u Americi i dalje je zabavno uživati u nekim od tradicija koje ovaj dan nosi sa sobom. Naime, u Americi se ovaj dan slavi na način na koji mi slavimo maškare. Dakle, kostimi, trick or treat i slasni gastro zalogaji svake godine u glavnom su fokusu. Iako mi tradicionalno ne slavimo Noć vještica uvijek je zabavno pripremiti slasne zalogaje u kojima ćemo uživati tog dana, a mi smo pronašli zaista jednostavan recept koji možete napraviti ovaj Halloween. Osim što je recept zaista jednostavan, ako u pripremu uključite vaše mališane sigurni smo da će oni maksimalno uživati.

Snack zalogaj koji će obilježiti ovu Noć vještica

‘Spider Web Pretzels’ jedna su od najjednostavnijih poslastica koje možete napraviti ovu Noć vještica, a vaši mališani će naprosto uživati u njima. Recept je zapravo zaista jednostavan i treba vam svega par sastojaka, a to su:

  • Paket štapića
  • 64 grama otopljene mliječne čokolade
  • 64 grama otopljene bijele čokolade
  • 1-2 žličice maslaca po izboru

Priprema

Otopite mliječnu i bijelu čokoladu s maslacem, štapiće poredajte u krug, a sredinu popunite s otopljenom čokoladom. Jednom kada se čokolada malo stvrdnula u vrećicu za zamrzavanje dodajte ostatak željene čokolade i kružnim pokretima ju pospite po štapićima kreirajući izgled paukove mreže. Dodatno možete posipati ukrasne mrvice kako bi svojim mališanima dočarali Noć vještica. Jednom kada ste ukrasili svaku paukovu mrežu stavite ih u frižider kako bi čokolada očvrsnula i jedino što vam onda ostaje jest poslužiti ovaj snack.

U nastavku vam ostavljamo kratki tutorial kako napraviti ove slatko-slane slastice u kojim ćete moći uživati, a koji će vam istovremeno dočarati najstrašniji dan u godini.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori