

Slatko-slani sladoledi: Najbizarniji okusi i kombinacije koji ovog ljeta osvajaju društvene mreže
Kada su u pitanje neobične kombinacije deserata, činilo nam se da nas više ništa ne može iznenaditi. Pa ipak, ovog su nas ljeta društvene mreže ponovno razuvjerile novim viralnim objavama i receptima. Feedovi su nam ispunjeni kombinacijama okusa sladoleda koje su sve osim klasične.
Ovog su ljeta, čini se, najveći hit soft serve sladoledi od vanilije s dodacima slanih namirnica!
Hit ljeta: Bizarni sladoledi
Već smo pisali o zanimljivom spoju koji je u njujorškom Dudley’su postao pravi hit: soft serve sladoled s hrskavim pommes fritesima i svježe naribanim tartufima. No, čini se da je to bio tek početak novog trenda, sladoleda koji kombiniraju slatko i slano, ali u posve neočekivanim okusima.
Klasik za hrabre: Vanilija, maslinovo ulje i listići soli
Jedna od najpoznatijih “graničnih” kombinacija već neko vrijeme je ona s bazom od vanilije, maslinovim uljem i krupnim listićima soli. Elegantna, jednostavna i kompleksna u isto vrijeme, osvojila je ljubitelje kontrasta. Toliko je popularna da je se može naći u finijim gelaterijama i restoranima.
Dobitna kombinacija – vanilija, sol, ulje i parmezan
Kombinacija koja nam je posebno zapela za oko uključuje vaniliju, ekstra djevičansko maslinovo ulje, krupnu morsku sol i svježe naribani parmezan. Sladoled s tvrdim, zrelim sirom možda zvuči kao kulinarski eksperiment, ali reakcije su, koliko smo vidjeli, iznenađujuće pozitivne.
Hrskavo, slatko, slano
Pojavila se još jedna, odvažnija varijacija sladoleda od vanilije s dodatkom ulja i soli. U Londonu smo naišli na viralni primjer gdje se uz klasičnu vaniliju dodaju tanki, prženi krumpirići, a cijeli desert prelijeva se aromatiziranim slatkim preljevom s okusom krumpira. Slatko, slano, hrskavo, zanimljivo i posve neobično!
Sladoled, izgleda, više nije rezerviran samo za slatke trenutke!
Foto: Instagram (paulmoehringicecream)