Prvi smo isprobali nove okuse krafni iz slastičarnice Neka jedu kolače. Evo naših favorita
Prvi smo isprobali nove okuse krafni iz slastičarnice Neka jedu kolače. Evo naših favorita

Prvi smo isprobali nove okuse krafni iz slastičarnice Neka jedu kolače. Evo naših favorita

Domaće, ručno rađene krafne s kreativnim kombinacijama okusa krema za punjenje već nekoliko godina apsolutno vladaju ovim periodom godine, njihova ponuda u slastičarnicama je sve bolja, a konkurencija veća. Jedna od omiljenijih adresa za pokladne poslastice stanovnika metropole je slastičarnica Neka jedu kolače jer pastry chefica Ivana Čuljak iz godine u godinu ne prestaje oduševljavati ukusnim krafnama zbog kojih se znalo stajati i u redu.

Zato smo se osjećali posebno počašćenima što smo ove sezone prvi imali priliku isprobati najnovije okuse u ponudi, ali i podsjetiti se klasičnih koji su proslavili ovu slastičarnicu. Najtraženije krafne u gradu bit će dostupne svima od petka 19. siječnja, a u razgovoru s Ivanom doznali smo detalje.

Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače_krafne

Šest neodoljivih

U ponudi imamo krafne s tri classic okusa – Nutella, slastičarska krema i džem od šljiva. U ponudi su još i tri chef’s okusa – pistacije (ljudi su ga prošle godine posebno voljeli) te dva nova – Raffaello te kombinacija jabuke i slane karamele, pričala nam je Ivana Čuljak dok je pripremala krafne koje ćemo za nekoliko trenutaka kušati.

Naime, cijeli ih je tim neumorno testirao nekoliko tjedana i tako su došli do najnovijih okusa, a posebnu su pažnju pridali i dekoraciji svake krafnice, zrncima kokosa, bijelim čokoladnim kuglicama, sušenim jabukama, zbog kojih i izgledaju neodoljivo.

Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače

Domaći džem od šljiva

Cijeli prostor ugodne slastičarnice na adresi Kamaufova 22 miriše na krafne, a kako doznajemo, tako će biti sve do Valentinova, odnosno do početka korizme kada ova slastičarnica staje s njihovim pečenjem.

Za korizmu ih se svake godine odreknemo, rekla nam je Ivana kroz šalu dok smo isprobavali nove okuse. Posebno je ponosna na punjenje džemom od šljiva koji svake godine priprema njena majka. Kad je tek započela s njihovom pripremom, još u starom prostoru slastičarnice, u sklopu Gin Gardena, bile su joj dovoljne tri velike tegle džema. Prošle godine potrošeno ih je čak 50, a ove godine očekuje i veći broj…

Upravo su nam Ivanine krafne sa šljivama jedan od favorita jer imaju okus po domaćima i neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo. Ako, pak, više volite složenije okuse, preporučujemo da probate krafne s kombinacijom jabuke i slane karamele za koju smo se svi na licu mjesta složili da je pun pogodak!

Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače_krafne
Neka jedu kolače_krafne

Dobra vijest za sve gurmane i obožavatelje krafni je ta što nećete morati stajati u redu kako biste došli do njih. Možete ih rezervirati (na broj 095 3538 340) i pokupiti u slastičarnici Neka jedu kolače nedaleko Petrove bolnice, sve dane u tjednu osim ponedjeljka kada ne rade.

U slast!

Neka jedu kolače_krafne
Učitati još
Zatvori