Zavirite u Nami, sushi restoran u Opatiji koji osvaja interijerom i vrhunskim zalogajima

Opatijska rivijera može se pohvaliti brojnim vrhunskim restoranima gdje ćete uživati u rapsodiji okusa za vaše nepce. A odnedavno se na tu gastro kartu upisao i prvi opatijski japanski restoran koji vam danas predstavljamo.

Smješten u samom centru Opatije, sushi restoran Nami je svoja vrata otvorio u lipnju ove godine. Osim odličnih zalogaja, nudi i potpuni doživljaj Japana i kroz predivan interijer. Ovdje tako na profinjeni način možete uživati u japanskoj gastronomiji i svim osjetilima doživjeti neke od svjetski poznatih, ali rijetkih specijaliteta.

Jedinstven ambijent dizajniran na Wabi Sabi filozofiji

U Namiju veliku važnost pridaju ugođaju koji stvara jedinstveni ambijent dizajniran na temelju japanske Wabi Sabi filozofije i estetike za što je zaslužan Tissa Studio iz Poreča. Pojam ‘Wabi Sabi’ označava ljepotu prolaznosti vremena, nesavršenosti i prirodnost svih elemenata koja je u istočnjačkim kulturama pojam ‘ljepote’. Kako bi to postigli, arhitekti i dizajneri iz Tissa Studija koristili su što prirodnije i neobrađene materijale, ponajviše u kontrastu drvo i čelik. Prirodne boje i teksture koje naglašavaju prostor ‘začinili’ su blagom, ali dubokom plavom bojom koja umiruje i povezuje s morem, ribom i valom po kojem je restoran i dobio ime (Nami na japanskom jeziku znači ‘val’).

Važnije elemente u interijeru kao što su šank za pripremu sushija i robata grill (robatayaki je japanska metoda pripreme hrane na kamenu, slično roštilju) istaknuli su još neobrađenijim, rustikalnijim materijalima kao što su lomljena škrila kamena i stare drvene grede, koje stavljaju fokus na pripremu hrane.

Na ulazu u restoran primijetit ćete biblioteku vina s velikim izborom domaćih i japanskih vina i pjenušaca, a pozornost privlače i lampe koje evociraju japanske lanterne i lampione.

Doživljaj Japana na tanjuru i u prostoru

Nami je restoran koji, osim kvalitetom i izborom namirnica i hrane, nudi doživljaj kroz sam prostor interijera koji zaokružuje tu japansku priču. Stoga, idući put kad se nađete u Opatiji, zaputite se u Ulicu Maršala Tita 86 i uživajte u dašku Japana na tanjuru.

Ostale radove Tissa Studija možete pratiti na službenoj web stranici, Facebooku i Instagramu.

Foto: Edi Antonia Brljafa, Goran Škofić

0