Super ideja za after work: kokteli na terasi restorana Korčula

Super ideja za after work: kokteli na
terasi restorana Korčula

Restoran Korčula već nam je dugo omiljeno mjesto u centru grada gdje uvijek rado navratimo na dobar zalogaj. Smješten na uglu Tesline i Preradovićeve, Korčula je jedan od najpoznatijih zagrebačkih ribljih restorana s tradicijom dugom više od 60 godina.

Poznat po klasičnim dalmatinskim jelima i svježom ribom, restoran je kroz posljednjih godinu dana napravio zaokret prema modernom. Uz bezvremenske klasike od kojih nam uvijek rastu zazubice, na njihovoj terasi tako možete uživati i u novim, modernijim jelima poput hamburgera od hobotnice. A od ovog tjedna imamo još jedan razlog zašto ćemo nakon posla navraćati u Korčulu. Naime, u svoju ponudu su uveli koktele, idealne za tople dane pred nama. Odmah smo ih otišli isprobati i doznati sve o njima.

Tri osvježavajuća koktela idealna za tople dane

Na koktel karti restorana Korčula trenutno se nalaze tri klasična koktela za koja je zaslužan Filip Lipnik, jedan od naših najpoznatijih barmena i osnivač firme Art of Bar koja radi konzaltinge koktela i alkoholnih pića po restoranima te Art of Bar Akademije za barmene. Iz Korčule su upravo njega angažirali da im pomogne složiti koktel kartu, kao i da svoje znanje prenese na njihovo osoblje. Rezultat te suradnje su tri odlična koktela među kojima će svatko pronaći svog favorita. Razgovarali smo s Filipom koji nam je otkrio sve o tome.

“Za početak smo u ponudu stavili tri klasična koktela koja svugdje možemo vidjeti. To su Whiskey sour, Art Collins i Moscow mule. Baš kao što mu samo ime govori, u prvom koktelu je glavna zvijezda viski. Art Collins je moja receptura, a sastoji gina, tonica, citrusa, odnosno soka od limuna te dva sirupa – limunska trava i crveni grejp, kako bi izbalansirali okus da ne bude presladak. Posljednji koktel je Moscow mule, univerzalni koktel koji možete pronaći u svim barovima. U njemu je vodka, sirup od đumbira, sok od limuna i ginger beer. Dakle, imamo jedan citrusni, jedan malo slađi te jedan spicy koktel i mislim da će se svatko tko voli koktele u njima pronaći”, pojasnio nam je Filip.

“Do ljeta nam je plan ići na varijantu koktel karte koja će biti osmišljena od strane mladih barmena, što mislim da je super jer na taj način njih potičemo da razvijaju svoje koktele i vizije, a s druge strane pomažemo restoranu koji će svojim gostima nuditi koktele koji je osmislio mladi, educirani barmen. Tako da na ljeto u Korčuli planiramo imati 5-6 koktela koji će biti signature drinks kokteli mladih barmena”, dodao je Filip.

Isprobajte koktele uz novosti i klasike s jelovnika

Koktel karta će u restoranu Korčula pratiti sezonu pa će se ona mijenjati ovisno o godišnjem dobu (proljeće/ljeto te jesen/zima). Pazilo se i na to da kokteli budu upareni s hranom pa nećete pogriješiti ako, na primjer, uz brancin u škartocu, što je novost na jelovniku, naručite Art Collins, dok Whiskey sour odlično paše uz hamburger od hobtnice.

Uz sve navedeno, uskoro će u ponudi imati i koktele to go koje ćete u lijepim staklenkama moći pokupiti u restoranu i u njima uživati kod kuće – odlična opcija za sve one koji ponekad nemaju vremena sjesti i uživati na terasi restorana, a ipak bi htjeli uživati u hrani i koktelima iz Korčule.

Osim koktela, uz Filipovu pomoć u restoranu Korčula poradili su i na samoj karti alkoholnih pića. Bourboni, američki i škotski viskiji, 6-7 ginova među kojima je i nagrađivani Old Pilot’s… “Išli smo na malo višu klasu i na perfect serve. Recimo, uz Zacapa rum davat ćemo i komadić čokolade. Cilj nam je educirati ljude kako bi naučili kako sve to treba izgledati. Kad pričamo o koktelima, perfect serve cijelog koktela mora biti izgled, miris i okus i na to najviše pazimo”, zaključio je Filip.

Pokazao nam je i kako pravilno napraviti Whiskey sour koktel:

Osvježavajući kokteli i nekoliko novih jela na jelovniku dovoljni su razlozi da ovih dana navratite do Tesline 17 – vrijeme je idealno za sjesti na terasu i uživati u svim novostima, ali i klasicima iz Korčule!

Učitati još
Zatvori