Odlični sirevi, vina i deserti – sve omiljene francuske delicije stigle su u Lidl

Odlični sirevi, vina i deserti – sve omiljene francuske delicije stigle su u Lidl

Jedan pogled s Eiffelovog tornja na skladnu mrežu pariških ulica, jedna šetanja po Azurnoj obali i svako putovanje u manje razvikane gradove bit će dovoljni da se u trenu zaljubite u Francusku. Šarmantna i markantna, lijepa i buntovna, Francuska se oduvijek isticala kao jedan od najpopularnijih destinacija za putovanja tijekom čitave godine. U hordi turista koju ćete pronaći na svakom koraku u Parizu i svim popularnijim gradovima Francuske lako ćete zamijetiti svoje domaćine koji će se kroz gužvu probijati usporednim hodom s dozom prkosa i ponosa. Osim njihovog stava i prepoznatljivog stila, promatrajući Francuze ubrzo ćete zamijetiti njihov zaista poseban način života.

Ispunjen malim ritualima i uživanjem u dobrom društvu, ukusnoj hrani i najboljem vinu, francuski bon vivant je životni stil koji izvlači ono najbolje iz svakodnevice i svaki dan čini malo posebnijim.

Bon vivant!
– uživanje na francuski način

Bez točno određenih pravila, ali s lako uočljivim tradicijama i zajedničkim ritualima koji kao da se prenose s jedne generacije na drugu i tako ostaju duboko ukorijenjeni u njihov svakodnevicu, život Francuza nosi dozu one posebnosti i magije koju pričaju ulice njihovih gradova. U opuštenoj atmosferi na ulicama koje pričaju njezinu grandioznu povijest, Francuzi žive upravo tako – opušteno i veličanstveno. Bon vivant se krije u jednostavnosti i posebnosti koju u svakodnevicu unosi uživanje u stvarima koje volimo poput dobrog društva, dobre hrane i čaše vina!

Kako i vi možete uživati na francuski način?  Jednostavno – uz omiljene francuske specijalitete i vina koje do kraja tjedna, 27. veljače, možete pronaći u svim Lidl trgovinama.

Postoji li išta bolje od francuske kuhinje?
Omiljene delicije pronađite u Lidlu

U svim Lidl trgovinama, ovaj tjedan rezerviran je za ono najbolje od Francuske! Od ponedjeljka 21.veljače do nedjelje 27. veljače, u Lidlu možete pronaći ekskluzivnu liniju posvećenu najboljoj francuskoj hrani i vinu.

Postoji razlog zbog kojeg je francuski tjedan u Lidlu njegov najpopularniji gastro tjedan. Francuska kuhinja jedan od najpoznatijih i najdekadentnijih na svijetu, a razlog se krije u ljubavi i strasti koju Francuzi imaju prema dobroj hrani i vinu. Ekskluzivna Lidl linija francuskih proizvoda pobrinut će se da i vi uživate u francuskim specijalitetima – i to uz minimalno truda i vremena.

Rapsodiju okusa stvorite jednostavnom kombinacijom različitih sireva i umaka za sir te dobre boce crnog vina. Brie, Camambert, Le Bleu i svježi kozji sir samo su neki od odličnih sireva koje možete pronaći na francuskom tjednu u Lidlu. Kako biste u nekoliko minuta kreirali impresivan charcuterie board za druženje s obitelji ili prijateljima, aromatičnim francuskim sirevima dodajte umake za sir, salamu s orasima i lješnjacima, voće, orašaste plodove i, naravno, baguette. Najodvažnije foodieje koji su uvijek spremni isprobati nešto novo i drugačije, oduševit će i punjeni šumski puževi pripremljeni na tradicionalan burgundijski način. Jednostavan, brz i jako fini obrok pronađite u poznatim francuskim pitama. Tijesto koje je baš poput domaćeg i ukusna punjenja kombinacija su koja će vas oduševiti. Sve što trebate je odabrati između lososa i poriluka ili, poput nas, bez razmišljanja posegnuti za obje.

Šećer uvijek dolazi na kraju, a u ekskluzivnoj Lidl linija francuske hrane pronaći ćete sve najpopularnije francuske slastice – mousse od mliječne čokolade, Crème Brûlée i Crème Caramel.

Uz svako od jela, baš poput Francuza, uživat ćemo u čaši dobrog vina. Crno vino Cotes du Rhone Villages odlično će ići uz sireve, dok će se slatki Viognier Muscat jednako dobro slagati s francuskim slasticama.

Naše omiljene francuske specijalitete predstavljamo vam u nastavku – kroz jednostavan meni na francuski način za koji će vam trebati minimalno truda i vremena, a kojim će oduševite svakog tko se nađe za vašim stolom.

Sve što vam treba za pripremu ovih ukusnih jela do nedjelje 27.veljače možete pronaći na francuskom tjednu u Lidlu.

Meni na francuski način

Charcuterie board s najboljim sirevima

Francuska delicija za foodije

Jednostavne, brze i jako fine slane pite

Karamelizirano ili čokoladno
– francuske slastice za svaki ukus

Foto: Sanja Ebip Jagatić, Pexels

Učitati još
Zatvori