Najbolji zalogaji u gradu: hamburgeri u Burgeraju

Najbolji zalogaji u gradu:
hamburgeri u Burgeraju

U novoj rubrici Najbolji zalogaji u gradu stalno smo u potrazi za novim mjestima na kojima se može pojesti nešto uobičajeno, a opet neobično. Zagreb je u posljednjih nekoliko godina doživio pravi procvat i upisao se na gastronomsku mapu regije kao nezaobilazna destinacija za foodieje. Iznenađenja se najčešće nalaze u sporednim gradskim uličicama, a najbolji način da ih otkrijete je šetnja centrom. Upravo je tamo točka spajanja internacionalnih restorana i onih s domaćom ponudom, pa smo posjetili Burgeraj u vibrantnoj Preradovićevoj ulici. Dobar hamburger osim kvalitetne smjese i mesa te dobrog peciva čine nadjevi. Ne smijemo zaboraviti i krumpiriće koji cijelo iskustvo zaokružuju u jedno hedonističko iskustvo.

Burgeraj u Preradovićevoj ulici

Zbog rastuće konkurencije već smo navikli da se ugostiteljski objekti brzo otvaraju, a još brže zatvaraju. Stoga se Burgeraj mali, obiteljski restoran u centru grada istaknuo kao jedno od omiljenih mjesta za pojesti burger jer je otvoren već preko pet godina. Temeljna ideja je jednostavnost – od strukture menija do načina pripreme hamburgera.

U ponudi imaju pet burgera koji su načelno isti od samog početka, ali na čijem usavršavanju su dugo radili. Kontinuitet je izrazito bitna karakteristika menija pa nemaju promjene na tjednoj bazi, baš zato što ne žele biti jednokratno atraktivni. Burgeraj je mjesto gdje se ljudi vole i žele vratiti, odnosno vole se vratiti svom omiljenom burgeru.

Što čini savršen burger?

Ključnu ulogu naravno igra meso, a Burgeraj koristi samo svježe meso jedne male lokalne zagorske mesnice. Riječ je o 100% junetini, odnosno različitim dijelovima koju sami pripremaju, obrađuju i melju. Smjesu čine samo različiti dijelovi mesa, ne koriste se nikakve vezivne tvari niti začini jer se želi naglasiti okus mesa. Poznati su i po umaci koje sami pripremaju a savršeno komplimentiraju krumpirićima koji su pečeni baš kako treba.

Veliki dio ponude su i craft piva. Od samog početka Burgeraj ima malu, ali zanimljivu pivsku listu, sastavljenu od najboljeg domaćeg i dostupnog američkog izbora različitih stilova craft piva.

Hamburgeri koje smo isprobali

Bacon Cheese

Jednako kao i meso, slanina dolazi od malog lokalnog proizvođača, a gosti su to posebno prepoznali i uvjerljivo izabiru Bacon Cheese kao najpopularniji hamburger.

Tamari Mushroom

Tamari je svojevrsna azijska verzija, posebno je zanimljiv zbog kombinacije aromatičnih shiitake gljiva, maslaca i Tamari soya umaka. Zbog svoje specifičnosti, ne privlači velik broj gostiju, ali svakako je riječ o najposebnijem hamburgeru.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori