Na ovim mjestima se krije najbolji sladoled u Ateni

U zemlji u kojoj ljeto traje gotovo šest mjeseci, sladoled je nužnost. Bez obzira na to je li riječ o tradicionalnim okusima ili o kreativnim kombinacijama neobičnog ukusa, pronašli smo najbolja mjesta na kojima možete pronaći najslasniji, najkremastiji i najraskošniji sladoled u Ateni te zadovoljiti svaku slatku žudnju.

U nastavku otkrijte o kojim je mjestima riječ i uvrstite ih u svoj plan puta kao što to čine foodiesi iz cijelog svijeta. Dovoljno je reći da ćete ovdje pronaći najizdašnije kombinacije od pistacija, mascarponea, grčkog jogurta i smokava. Zvuči primamljivo, zar ne?

Le Greche

Le Greche je uspješno zaveo Atenjane i posjetitelje svojim neodoljivim sladolednim poslasticama. Ovo je mjesto gdje treba ići kada žudite za raskošnim sladoledom s grčkim lokalnim sastojcima. Ovo je vrlo uspješan spoj Italije i njenog poznatog gelata i grčkih neodoljivih aroma.

Le Greche je nastao u suradnji talijanske maestro gelatiere Francesco Palmieri i grčkog maestra galetiere Evi Papadopoulou, poslužuje ukusne sladolede napravljene od pistacija iz Aegine, svježeg sezonskog voća ili čokolade Valhrona. Naglasak je na kvalitetnim sirovim sastojcima pa sve to čini Le Greche gelato neosporno popularnim izborom kada je riječ o sladoledima u Ateni.

Dickie Dee

Inspiriran kanadskim brandom sladoleda iz Manitobe, Dickie Dee nalazi se odmah uz ulicu Ermou, nedaleko od trga Syntagma. Dickie Dee specijalizirao se za ukusne sladolede s mekanom teksturom. Ovdje ćete naći širok spektar ukusnih okusa, kao što su fior di latte ili pistacija sa Sicilije. Postoje čak i veganski sladoledi koji će vas potpuno oduševiti. To je mala trgovina koja obiluje okusima i šarmom za one koji traže osvježavajući ledeni desert.

Ice Roll

Pripremite se za uživanje u sladoledu u Ateni koji drži korak sa svjetskim trendovima. Nedavnim otvaranjem središnje ispostave, IceRoll, koji je prvi put otvoren u južnom predgrađu Glifade, sada je dostupan većem broju ljudi. Na temelju tajlandske tehnike koja se sastoji od hladnih listova sladoleda prije njihovog valjanja, IceRoll sladoledi proizvode se pred vašim očima. U ponudi su razni okusi preliveni sočnim preljevima i slatkastim dodacima kako bi zadovoljili sve ukuse, kao što je Schwarzwald rolica ili ledena rolnica Bueno. Kombinacija okusa i tekstura zasigurno će vam uljepšati dan.

Foto: Pexels

0