U Tkalčićevoj ulici se otvorio novi restoran u koji ćete poželjeti otići na ručak

U Tkalčićevoj ulici se otvorio novi restoran u koji ćete poželjeti otići na ručak

Tkalčićeva je ovih dana dobila novo mjesto za uživanje u vrhunskoj hrani. Radi se o restoranu Mr. Moo, koji se smjestio na samom kraju jedne od najprometnijih zagrebačkih ulica, točnije na adresi Tkalčićeva 84.

Prolaznici su već neko vrijeme mogli uočiti da se na samom kraju popularne Tkalče priprema otvorenje restorana. No, planirano otvorenje za početak godine pandemija je stalno odgadala pa je Mr. Moo donedavno radio kao konceptualni restoran s dostavom.

U restoranu su se sada odlučili za promjenu koncepta, a Mr. Moo je svoja vrata službeno otvorio ovaj tjedan. Kuhinju je preuzela mlada i talentirana Ivana Antolković, koja je nakon 11 godina provedenih u Agava restoranu od pripravnika došla na poziciju desne ruke chefa, a sada je preuzela vrlo odgovornu ulogu samostalnog kreiranja jelovnika. Ostvarajući vlastiti san, Ivani će desna ruka biti njen prijatelj i dugogodišnji kolega, mladi talentirani kuhar Robert Ciglar.

Ivana Antolković i Robert Ciglar

Što vas čeka na meniju restorana Mr. Moo?

Na trenutnom meniju nalazi se ukupno 10 jela koje krase sezonske namirnice organskog uzgoja. Također, u većini jela vidljiva je implementacija molekularne kuhinje.

Ručak za novinare održan prošli tjedan na kojemu je predstavljen meni, započeo je couvertom – kremom od dimljene divlje hrvatske potočne pastrve, kremom od divljih šparoga te kremom od domaćeg kozjeg sira koje su bile servirane na brioche pecivu domaće recepture.

Tatarski biftek

Zatim smo uživali u tatarskom bifteku od domaćeg junećeg mesa s farme u Sv. Ivanu Zelini koji je poslužen u kombinaciji s dehidriranim žumanjkom i perlama od šumskih jagoda. Nakon toga uslijedila je hladna juha od cikle s domaćim kozjim sirom koja je idealna za vruće ljetne dane.

Hladna juha od cikle

Toplo predjelo jednako nas je oduševilo kao i hladno, a radi se o rižotu s breskvama, paškim sirom i domaćim pilećim mesom s farme u Velikom Bukovcu. Kao točka na i ovom izuzetno okusima zanimljivom jelu su perle od aceta balsamica.

Rižoto s breskvama, paškim sirom i piletinom

Za glavno jelo poslužena nam je jadranska plavoperajna tuna u crnom sezamu, s kremom od avokada, bisqueom od jadranskih škampi i čipsom od batata. Ručak smo zaokružili desertom – zagrebačkom kremšnitom napravljenom na njihov način.

Jadranska plavoperajna tuna
Zagrebačka kremšnita

S otvorenjem restorana Mr. Moo, Tkalčićeva je dobila jedan odličan fine dining restoran koji je upotpunio ponudu ove zagrebačke ulice poznate po šarolikoj kuhinji za mase.

Mr. Moo radi od utorka do nedjelje, a s početkom srpnja kreće i sa živom muzikom na vanjskoj terasi.

Foto: Željka Mikulčić

Učitati još
Zatvori