Nakon čokoladnog moussea, pripremamo onaj od jagoda – i koristimo samo četiri sastojka
Nakon čokoladnog moussea, pripremamo onaj od jagoda – i koristimo samo četiri sastojka

Nakon čokoladnog moussea, pripremamo onaj od jagoda – i koristimo samo četiri sastojka

Čokoladni mousse posljednjih je vremena mnogima postao omiljena slastica. Razlog za to sasvim je jasan – jednako je ukusan koliko i jednostavan za pripremu. Štoviše, prema jednom od brojnih recepata, za njegovu izradu dovoljan je samo jedan sastojak. Upravo zbog toga ponovno smo usmjerili pažnju na mnogima omiljene prozračne poslastice. Ovaj put, istraživanje novih recepata odvelo nas je do TikTok profila @giuliardii, gdje smo pronašli recept za mousse od jagoda koji smo odmah poželjeli isprobati. Prvenstveno zbog činjenice da se za njegovu pripremu koriste samo četiri sastojka.

Mousse od jagoda – savršeni desert ili dodatak drugim slasticama

Ovaj mousse može se poslužiti na različite načine. Bez obzira na to koristite li ga za ukrašavanje torti ili ga jedete samostalno, možete biti sigurni da će vas zasladiti i zasititi. Stoga, ako ste na tržnici ili u trgovini ugledali jagode, predlažemo da ih kupite i iskoristite za pripremu ovog brzog i jednostavnog deserta. Osim jagoda, trebat će vam i slatko vrhnje koje ćete umutiti u šlag, te kukuruzni škrob i šećer. U nastavku donosimo detaljne korake pripreme i savjete na koje biste trebali obratiti pažnju.

Sastojci

  • 300 g jagoda
  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 35 g kukuruznog škroba
  • Žličica ekstrakta vanilije (po želji)

Priprema

Za pripremu ovog moussea preporučuje se korištenje blendera. Prvo u blender stavite jagode i izblendajte ih. Zatim dodajte šećer i kukuruzni škrob te ponovo uključite blender. Dobivenu smjesu zatim kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta, neprestano miješajući dok ne postane kremasta. Na kraju, po želji, dodajte malo ekstrakta vanilije.

Ostavite smjesu da se ohladi, a zatim je stavite u hladnjak na otprilike jedan sat. Također, preporučujemo da posudu prekrijete plastičnom folijom. U međuvremenu umutite slatko vrhnje u šlag. Nakon što izvadite smjesu iz hladnjaka, nježno umiješajte šlag. Mousse od jagoda rasporedite u manje posudice i poslužite s drugim voćem ili ga iskoristite za ukrašavanje kolača i različitih slastica.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: TikTok (@giuliardii), Instagram (@_kirilova_kat, @kristin_rodin)

Učitati još
Zatvori