Kušajte vrhunska vina jedne od najboljih vinarija svijeta
Kušajte vrhunska vina jedne od najboljih vinarija svijeta

Kušajte vrhunska vina jedne od
najboljih vinarija svijeta

Vinarija Montes predvodnica je novog vala proizvođača posvećenih kreiranju vina vrhunske kvalitete koji se maksimalno trude poštivati prirodu i okruženje u kojem se vina proizvode. Priča koju je Aurelio Montes s partnerima započeo 1987. prepoznata je u cijelom svijetu, a sama vinarija ove godine osvojila je 3. mjesto na listi World’s best vineyards!

Najbolji vinar novog svijeta

Ljubitelji vina, sommelieri, enolozi koji ocjenjuju vinarije u sklopu World Best vineyardsa ne ocjenjuju samo vina već i ukupni dojam koji vinar pokazuje u svojoj vinariji, vinogradu, podrumu… Načela feng shui po kojima je građena vinarija, ljame i ovce koji slobodno šeću vinogradima čisteći ga od korova, korištenje snage gravitacije u samoj proizvodnji vina, odležavanja vina u koncertnoj dvorani uz tihu klasičnu glazbu samo su neki od detalja vinarije Montes zbog kojih je postala poznata diljem svijeta i zbog kojih su je vinski znalci proglasili trećom najboljom na Svijetu i najboljom vinarijom Novog Svijeta.

Priča koju je Aurelio Montes počeo 1987. godine svaki put nas iznova oduševljava, naravno kako i on sam kaže uz pomoć anđela!

Montes Alpha Cabarnet Sauvignon

Jedan od simbola modernog čileanskog vinarstva, odležano 12 mjeseci u bačvama od francuskog finozrnatog hrasta allier. Intenzivne rubinske boje, u mirisu osjećamo arome crnog ribiza, čokolade i kutije cigara, uravnoteženo s lijepo integriranim tonovima drva. Kompleksno na nepcima, zaokruženo i uravnoteženo s izuzetno dugim završetkom. Složeni bouquet donosi arome zrelog crnog voća kao što su smokve i kupine koje nadopunjuju note džema od crnog ribiza dok se u pozadini osim tamne čokolade pojavljuju začini kao što su kajenski papar uz suptilne note kože i duhana. Savršeno zaobljenih tanina koji izazivaju eksploziju voća na nepcima. Vrhunsko vino spremno za konzumiranje odmah, a može se izabrati i za pohranu i za neko buduće uživanje. Prvu berbu iz 1987. britanski magazin Wine izdvojio je kao jedno od najboljih crnih vina na svijetu starosti 10 godina.

Montes Alpha Syrah

S posjeda La Finca u dolini Apalta dolazi Montes Alpha Syrah, najrjeđe od Alpha vina. Prinosi su vrlo niski, samo 6 tona po hektaru. Vino je dozrijevalo u bačvama od francuskog hrasta jednu godinu i ima samo jedno meko filtriranje. Poput proizvođača u francuskoj pokrajini Rhone, Aurelio u konačnu mješavinu dodaje mali udio cabernet sauvignona i viogneira, također podrijetlom iz Apalte. Vrhunski syrah! Intenzivne rubin crvene boje, kompleksnih aroma u kojima prevladavaju cvijetne, duhanske i kožne note. Na nepcima do izražaja dolaze izuzetne arome zrelog voća kao što su kupine i smokve. Snažnog i potpuno zaokruženog okusa, s mekanim i zrelim taninima. Produženog, elegantnog i vrlo intrigantnog retro okusa.

Montes Alpha Chardonnay

Intenzivan, složen bouquet donosi arome tropskog voća kao što su ananas, banana i zreli mango, dok ugodne note breskve i krušaka zaokružuju voćni profil. Obalna klima osjeti se u vinu kroz suptilne note grejpa i bijelih šparoga. Ovaj dojmljivi, svježi Chardonnay završava s dugim i elegantnim retro okusom koji nas tjera na razmišljanje i traži još jednu čašu više.

Roto dinamic ponosni je uvoznik vina Aurelia Montesa, vinara čija vina su diljem svijeta prepoznata kao sinonim za vrhunski proizvod, kvalitetu, održivost. Montes Wines, From Chile with Pride!

U Roto prodavaonicama i Roto web shopu isprobajte čari vrhunskih čileanskih vina.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori