Kantina MM – zagrebačka gastro adresa koja spaja fine-dining i street food

Kantina MM – zagrebačka gastro adresa koja spaja fine-dining i street food

Jedan od najvećih uvoznika i distibutera svjetskih poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske, Slovenije i Srbije, Selekcija MM, proširila je svoje poslovanje. Otvorila je idealno mjesto za kušanje vina i uživanje u vrhunskim namirnicama pod nazivom MM Kantina prije početka pandemije. Uređena u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma savršena je kulisa za razna događanja i proslave intimnijeg karaktera, za poslovne ručkove i privatne večere.

Neobični „fine-dining“ s duhom street fooda 

Selekcija MM plod je rada i truda njegova osnivača Marija Mendeka i Martine Grahovac koji su svoju ljubav prema hrani odlučili podijeliti s drugima. Početak Mendekove avanture počinje krajem osamdesetih u Münchenu gdje je godinama radio u restoranu s 2 Michelinove zvjezdice. Tada se prvi put susreo sa najkvalitetnijim namirnicama poput caviara, foie gras, steakova, janjećeg frenched racka, velike selekcije sireva, itd. Iako je odmah prepoznao svoju ljubav prema hrani, tada još nije znao kako će se ona pretvoriti u životni poziv.

U trenutku kada otkriva Rangis, najveću parišku tržnicu i centar francuske gastronomske baštine, prepoznaje priliku spajanja hrvatskog i francuskog prehrambenog tržišta. U to vrijeme nitko se u Hrvatskoj nije bavio uvozom premium segemnta hrane. Marijo Mendek odlučuje iskoristiti dobivenu priliku što rezultira time da je Selekcija MM 2010. bila pionir gourmet uvoza u Hrvatskoj.

Stvaranjem želje da svojim klijentima pruže mjesto za kušanje vina i uživanje vrhunskim namirnicama, Selekcija MM poduzima sljedeći logičan korak i otvara MM Kantinu. 

Kantina MM

Kantina MM uređena je u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma čini ju idealnim mjestom za održavanje različitih večera, evenata, privatnih i poslovnih. Jedinstven dojam MM Kantine postignut je spojem željeza i tamne boje u kontrastu s toplijim nijansama sive i smeđe boje namještaja. Osjećaj topline prostora postignut je ambijentalnom rasvjetom.

Tijekom uživanja u najkvalitetnijem vinu, mesnim i morskim proizvodima te delikatesama pažnju će Vam plijeniti boce vina smještene na dvoetažnim policama. Pomno odabrani detalji i vrhunska ponuda prehrambenih namirnica i vina čine ovaj prostor idealnim za proslave i događanja intimnijeg karaktera.

Kantina MM nalazi se u Ilici 424 u Zagrebu te je savršeno mjesto za isprobavanje brojnih kulinarskih demonstracija i prepuštanju užitku premium hrane i vina. U doba korone, visoka gastronomija MM Kantine se nastavljala kroz MM Shop jer nema razloga da kod kuće ne uživate u premium namirnicama.

Birajte svježu ribu koju spretni chefovi filetiraju u MM Kantini, jakobove kapice, vrhunske gotove riblje proizvode ili se počastite cavijarom. Steakovi se režu, vakumiraju i pakiraju po Vašoj narudžbi, a chefovi MM Kantine će Vam dati i savjet oko pripreme. Svi proizvođači, uzgajivači i farmeri su pažljivo odabrani dugogodišnji su partneri i prijatelji tvrtke Selekcija MM. Ponuda suhomesnatih delikatesa sastoji se od najfinijih talijanskih i španjolskih proizvoda, a nude i domaću terinu od foie gras koju pripremaju po pravoj francuskoj recepturi. Tu su i najfiniji talijanski i francuski sirevi koje donose u Vaš dom poslužene s pikantnim bademima iz Valencije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori