Splitska gastro priča: Probali smo najbolji brunch kod Goge u bistrou Missy B.
Splitska gastro priča: Probali smo najbolji brunch kod Goge u bistrou Missy B.

Splitska gastro priča: Probali smo najbolji
brunch kod Goge u bistrou Missy B.

Hrvatska gastro scena je svakim danom bogatija za neko novo mjesto oko kojeg se digne hype. Kada usporedimo gastro izbor od prije desetak godina i danas, možemo zaključiti kako zaista imamo što za ponuditi. Upravo zbog toga smo pisali o detaljnim gastro ponudama na obali, a nedavno smo otkrili novo živopisno mjesto koje smo čim prije odlučili posjetiti.

Bistro Missy B. otvorila je karizmatična i posebna Gorana Milaković koju smo pratili kao finalisticu Masterchefa, a već tada je bilo jasno kako talentirana Goge neće ostati upamćena kao samo jedna od finalistica. Nije prošlo dugo i ova simpatična Splićanka je u centru grada, na ulazu u trajektnu luku, na adresi Obala kneza Domagoja 1,  otvorila Missy B. bistro koji je osvojio srca Splićana i svih koji žele pojesti dobar zalogaj, a istovremeno uživati u sunčanim zrakama povijesnog grada.

Missy B.
Gorana Milaković
Missy B.
Missy B.

Brunch koji morate probati

Stoga smo se i mi odlučili otići na vikend izlet u Split i pogledati što se tako dobro nudi u Goge. Čim smo došli, dočekala nas je retro splitska glazba i Gogin osmijeh koji je bio dovoljan kako bismo se u startu opustili. Na ovom mjesto osjećat ćete se kao kod kuće, a simpatična vlasnica se potrudila da nam udovolji u svakom segmentu.

Pokrenula je brunch koji možete isprobati subotom i nedjeljom. U subotu počinje u 11 sati i traje do 14, a nedjeljom u njezinim specijalitetima možete uživati od 10 sati do 13. Jelovnik se mijenja svake subote, a koncept se temelji na principu ‘pojedi koliko možeš’. Na šanku bistroa izložena su sva jela, a vi sami uzimate što želite i koliko želite.

Missy B.
Missy B.v
Missy B.

Slani zalogaji za početak

Kada govorimo o slanoj ponudi, na meniju su stalna jela poput namaza, trgane plećke u korama, bruschetta od kozica, a ostalo se mijenja ovisno o svježini namirnica. Nas su posebno oduševile proljetne rolice od rižinog papira i paketići od šparoga, sira i pršuta. No, za one koji su skloniji ribljim jelima, predlažemo crni kroasan sa svježim sirom, začinskih biljem i lososom koji će vas doslovno oboriti s nogu. No, i za one koji ne jedu meso, naći će se kus kus salata i ostale delicije. Kako bi ugođaj bio potpun, predlažemo brunch koktel mimozu koji će se savršeno sljubiti sa slanom selekcijom jela.

Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.

Slatke delicije kao nastavak

Goge je žena koja se brine o svakom gostu, a nama je više puta ponovila kako ne smijemo ostati gladni pa se potrudila upotpuniti meni i sa slatkim zalogajima. I sad, ovdje dolazimo do rapsodije okusa i gastro katarze koju možete doživjeti samo u Splitu. Možda smo malo subjektivni zbog cjelokupnog dojma, ali njezini Oreo kroasani i cruffini od pistacija su naprosto nešto što morate probati.

Slatka ponuda upotpunjena je i kroasanima od maline, vanilije, pistacija i lješnjaka. Mi smo se odlučili za još jednu mimozu jer nam se naprosto slagala uz okuse, ali nećete pogriješiti i ako naručite kavu ili ledenu kavu. Goge se potrudila da je sve savršeno, stoga vam prepuštamo izbor na volju. Vrhunskih restorana ima svugdje u svijetu, ali osjećaj pripadnosti, domaćinstva i dobru energiju nećete osjetiti svuda. Svi znamo koliko nam je potrebno istinskog uživanja i smijeha, a uz dobar zalogaj to su najvažniji razlozi zbog kojih vjerujemo kako nas još puno toga očekuje od talentirane chefice.

Missy B.
Missy B.
Missy B.
Missy B.

Za kraj vas želimo obavijestiti kako ovaj bistro ne nudi samo brunch već preko tjedna možete doći i na ručak koji je sigurno jednako dobar. Bistro radi svaki dan od 9 do 17 h, osim ponedjeljkom kada ljubazno osoblje s vlasnicom odmara. Nemojte čekati, već se ove subote na vrijeme zaputite u Missy B. zauzeti mjesto na sunčanoj terasi.

Gordana Milaković
Missy B.

Foto: Prosper Filipović

Učitati još
Zatvori