Ovaj restoran u New Yorku pravi je raj za ljubitelje prave, domaće tjestenine i gelata
Ovaj restoran u New Yorku pravi je raj za ljubitelje prave, domaće tjestenine i gelata

Ovaj restoran u New Yorku pravi je raj za ljubitelje prave, domaće tjestenine i gelata

New York je gastronomska metropola kakvu je teško pronaći bilo gdje drugdje na svijetu. Grad koji nikad ne spava istovremeno je i grad koji nikad ne prestaje jesti .Ovdje se u samo par ulica može pronaći gotovo svaka svjetska kuhinja, i to na najvišem mogućem nivou. Od inovativnih fine dining iskustava s Michelinovim zvjezdicama, preko autentičnih azijskih street food spotova, pa sve do suvremenih američkih bistroa, njujorška gastro scena oduševljava raznolikošću i kvalitetom.

Posebno mjesto u toj priči zauzimaju talijanski restorani. Njihova je ponuda toliko bogata da se u gradu može pronaći sve od tradicionalnih trattoria koje njeguju stare recepte do modernih mjesta koja hrabro reinterpretiraju klasike. Tjestenina, naravno, igra ključnu ulogu, a upravo tu ulogu do savršenstva dovodi restoran Misi u Brooklynu, jedno od najuzbudljivijih odredišta za sve ljubitelje talijanske kuhinje i ručno rađene paste.

Misi New York

Smješten u srcu South Williamsburga u Brooklynu, Misi je restoran koji slavi jednostavnu, ali sofisticiranu talijansku kuhinju, fokusirajući se na ručno izrađene tjestenine i jednostavno talijansko kuhanje. Restoran je otvoren 2018. godine i predstavlja drugi kulinarski pothvat renomirane chefice Missy Robbins.

Missy je pronašla svoju “talijansku dušu” tijekom pet godina koliko je radila kao chefica u restoranu Spiaggia u Chicagu, od 2003. do 2008. godine. Fokusirajući se na talijansku kuhinju visokog fine dining nivoa, Missy je otkrila svoju pravu strast u kuhanju i dublje upoznala regionalnu talijansku gastronomiju.

Missy je 2016. otvorila svoj prvi samostalni restoran, Lilia. Ubrzo nakon otvaranja, mjesto je dobilo tri zvjezdice u recenziji The New York Timesa. Njezina prva knjiga, Breakfast, Lunch, Dinner…Life, objavljena je u rujnu 2017., a 2018. godine James Beard Foundation proglasila ju je Najboljom cheficom New Yorka. Njezina druga knjiga, PASTA, objavljena je u listopadu 2021. godine.

 

Što se jede i pije u Misiju?

Misi nudi deset vrsta domaćih tjestenina i desetak predjela baziranih na povrću, često sezonskih, s naglaskom na svježinu i okus. Uz hranu ponudu čini velik izbor vina i koktela.

Svako jelo odražava jednostavnost i preciznost talijanske kuhinje, gdje kvaliteta sastojaka i tehnička izvedba dolaze do punog izražaja. Neka jela povremeno nestanu s menija, no stalna jela uključuju fettuccine posute crnim paprom s maslacem od bivoljeg mlijeka, delikatne tortelle pune tople mascarpone kreme i špinata u smeđem maslacu te ocche punjene ricottom s dodatkom limunove korice.

Tu su i njoki s ricottom, ndujom, rajčicom i prezlima od češnjaka, linguine s inćunima te još nekoliko genijalnih, primamljivih kombinacija tjestenina i umaka. Njihov cijeli meni možete pronaći ovdje.

Slatki kraj

Iako je Misi poznat prvenstveno po svojim tjesteninama i sezonskim povrtnim jelima, njihovo gelato zaslužuje posebno spominjanje. Svježe pripremljeno svaki dan, gelato u Misiju nudi kremastu, intenzivnu teksturu i bogat okus, ističući kvalitetu sastojaka. Klasični okusi poput vanilije, čokolade i pistacije savršeno balansiraju između bogatstva i osvježavajuće lakoće, dok sezonske varijante donose inovativne kombinacije koje iznenađuju i osvajaju.

Foto: Instagram (@misinewyork)

Učitati još
Zatvori