![Mala romantična Italija u koju se lako zaljubiti – Mime’s Trattoria](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Collage-Maker-12-Oct-2022-04.13-PM-1.jpg)
![Mala romantična Italija u koju se lako zaljubiti – Mime’s Trattoria](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Collage-Maker-12-Oct-2022-04.12-PM.jpg)
Pripremanje hrane je umjetnost. Skladno spajanje na prvi pogled nespojivih okusa i korištenje kvalitetnih namirnica, rezultiraju tanjurom u koji se vrlo lako zaljubiti. Upravo takvo mjesto je Mime’s Tratttoria na zagrebačkim Vrbanima. Riječ je o mjestu koje cijeni svaku namirnicu koja se nalazi na njihovom meniju. Koncept koji ujedno znači – potpuno uživanje, još je jednom dokazao svoju izvrsnost.
Mime’s Trattoria
Osim usluge koja je na iznimnom nivou, atmosfera koja vikendom vlada u Mime’s-u savršeno je opuštajuća, jer osim ukusne hrane, ugodna glazba uživo nešto je što itekako pridonosi ukupnom dojmu. Bajkovito fotogenično uređenje samog prostora plijeni pažnju u kojem god smjeru pogledali. Radilo se o romantičnoj večeri ili izlasku s društvom, riječ je o mjestu koji je pravi izbor za provesti kvalitetno vrijeme.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-1.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-3-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-4-768x512.jpg)
Od kremaste buratine s pršutom di Parma, obogaćenom gelom od cikle, do spektakularnih domaćih raviola punjenih kapesantima, kozicama i ricotta sirom u buerre monte umaku s uljem od lista peršina. Risotto cacio e pepe s tartarom od tune i pjenicom od Grana Padana i wasabia definitivno zaokuplja pažnju, dok je file brancina na kremi od poriluka i šafrana s rolicom od kelja punjenom sotiranim julienne povrćem na smeđem maslacu oduševio sve koji su ga probali.
Osim gore navedenih specijaliteta, u Mime’s Trattoria nudi izvrstan beef tartar, vrhunske talijanske sireve, mortadelu, pršut Parma, najkremastija rižota i njoke, raviole, salate, pizze. Jednostavno, mala Italija na Vrbanima.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-5-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-6-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-7-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-8-768x512.jpg)
Ono čemu neće odoljeti sladokusci, ali možda i oni koji to nisu, upravo su kolači talentiranog francuskog slastičara koji je parišku adresu zamijenio zagrebačkom – Paula Delalande. Način na koji Paul spaja okuse, doista je jedinstven i vrijedan kušanja.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-9-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Mimes-Trattoria-768x512.jpg)
Zagrebački Vrbani, točnije Lopatinečka 4, adresa je kojoj ćete se rado vraćati.
Foto: Bojan Zibar