Popularni zagrebački bistro pripremio je nove delicije koje će oduševiti svako nepce

Popularni zagrebački bistro pripremio je nove delicije koje će oduševiti svako nepce

Ako se pitate gdje pojesti uvijek svjež, ukusan i interesantan obrok, odgovor je Mime’s Gourmet Bar. Mjesto koje se izdvaja upravo autohtonim okusima i vizijom o domaćoj kuhinji s notom suvremenog. Gastro priča koja ima svoj početak i kraj te koja i svojim iznimno oku ugodnim uređenjem, čini zaokruženu cjelinu vrijednu pažnje.

Makar je svoja vrata otvorio relativno nedavno, broj obožavatelja ove kuhinje raste iz dana u dan. Ugodna atmosfera i ambijent koji osvajaju na prvu, aduti su kojima je teško odoljeti. Jedna od najslađih i najljepših terasa u Zagrebu savršeno je mjesto za druženje uz čašicu i jelo s dnevnog menija ili nekog od jela iz stalne ponude.

Upravo je ponuda novih osam jela i više nego dobar razlog da navratite u Mime’s i naravno, poželite se vratiti opet i opet. Držimo do toga da svaka namirnica mora biti svježa, a trudimo se gostu ponuditi okuse koji su domaći ali s pomakom i ponekad neobičnim aromama. Recimo, sami radimo svoju saslu, pesto, njoke i upravo na taj način pokazujemo gostu da ga cijenimo, dodaje Tomislav Ćurdo, inače glavni chef kuhinje u Mime’s-u, koji uz pomoć svog sous chefa Jure Kljaića stvara tanjure čije su komponente zaokružena cjelina s uvijek bogatim okusom.

Okusi kojima ćete se vraćati

Rajska salata, kao i što sam naziv kaže, odvest će vas negdje u drugu dimenziju. Domaći pesto, mozzarella di buffallo, baby špinat, sve su to sastojci koji savršeno odgovaraju ovim ljetnim mjesecima. Rolice od kelja sa Julienne povrćem i Parmileta sirom tope se u ustima, a jedan od favorita je zasigurno i Milanski rižoto sa šafranom, kremozan upravo radi Mascarponea. Domaća panceta, domaća salsa, gljive i peperoncino sastojci su jela pod nazivom Istarski pljukanci, a ako ste ljubitelj domaćih njoka, onda ćete uživati u Mime’s-ovim domaćim i ručno rađenim.

Nepogrješive tagliatelle s gorgonzolom, baby špinatom i tostiranim pinjolima uvijek su dobar izbor, dok će se ljubitelji janjećeg ragua, koji se kuha 3 sata, zaljubiti u toč napravljen s puno domaćeg korjenastog povrća, a Crème fraîche je tu da zaokruži cijelu priču. Piletina Williams dolazi u obliku kuglica čije se tijesto najprije kuha, potom puni piletinom, smjesom domaćih začina i kremastim sirom, a zatim panira. Uz ukiseljeni stabljičasti celer i Crème fraîche za umakanje, ovim ćete se okusima rado vraćati.

U raznolikoj ponudi Mime’s-a, u Petrinjskoj 44, možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka do vege jela, raznih salata, ribljih jela i odlične vinske karte. Cilj maštovite ekipe ove priče je ponuditi gostu uvijek svježe, ali i kreativno jelo koje ostavlja dobar okus i još bolje sjećanje na isto. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo te kao šećer na kraju, naravno, zanimljiv desert.

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori