Michelinove zvjezdice prvi put stigle u Sloveniju!

Michelinove zvjezdice prvi put
stigle u Sloveniju!

Hiša Franko

Slavni Michelinov vodič po prvi put u povijesti ove godine slavi slovensku gastronomiju i promovira održiv europski turizam. U praksi to konkretno znači da su u Sloveniju prvi puta stigle prestižne Michelinove zvjezdice. Njih je naša susjedna zemlja zaslužila nakon posjeta Michelinovih inspektora nekim od najboljih slovenskih restorana, a danas su ponosni nositelji zvjezdica i službeno objavljeni!

U Michelinovom tekstu, koji ističe da je nova zvijezda rođena, navodi se kako Slovenija ulazi u prestižnu selekciju za 2020. godinu, i to sa 52 restorana, od kojih jedan od danas službeno nosi čak 2 Michelinove zvjezdice a pet njih po 1 Michelinovu zvjezdicu.

Hiša Franko

Tko je sve osvojio Michelinove zvjezdice?

Slovenska gastronomija opisuje se atraktivnom, a sama Slovenija ističe se kao pozitivan primjer zemlje koja je posvećena razvoju održivog kontinentalnog turizma.

Ana Roš sa svojim timom u restoranu Hiša Franko

Dvije zvjezdice ponio je restoran Hiša Franko, u kojem svoju kulinarsku virtuoznost već neko vrijeme demonstrira talentirana samouka chefica Ana Roš.

Chef Tomaž Kavčić sa svojim timom u restoranu Pri Lojzetu

Po jednu zvjezdicu ponijeli su renomirani slovenski restorani Pri Lojzetu (chef Tomaž Kavčič), Atelje (chef Jorg Zupan), Hiša Denk (chef Gregor Vračko), Vila Podvin (chef Uroš Štefelin) i DAM (chef Uroš Fakuč).

Jorg Zupan, restoran Atelje

Ovo je bez sumnje sjajna promocija za slovenski turizam i gastronomiju, ali i poticaj da u skorijoj budućnosti otputujemo u Sloveniju i istražimo ono najbolje što nude ovi restorani.

Hiša Denk
Vila Podvin
Restoran DAM

Foto: Hiša Franko, Pri Lojzetu, Vila Podvin, DAM, Hiša Denk, Atelje

Učitati još
Zatvori