U Meet Miju su stigle krafne – evo u kojim sve okusima možete uživati

U Meet Miju su stigle krafne – evo u
kojim sve okusima možete uživati

Zakoračili smo u veljaču, a u gastro svijetu to znači samo jedno – stiglo je vrijeme krafni!

Krafne su postale iznimno popularne za vrijeme Austro-Ugarske kad su nosile naziv Berliner. Legenda o nastajanju ovog svima omiljenog pokladnog kolača kaže da je jedan berlinski slastičar, pobočnik u vojsci Fridrika Velikog, pri povratku u Berlin na svoje radno mjesto ispekao prve krafne. Prvo su se zvale Berlinske kugle jer su ga podsjećale na topovske kugle, da bi kasnije dobile naziv krafne.

Krafna je kolač od dizanog tijesta, a najčešće se puni marmeladom ili čokoladom te ukrašava šećerom u prahu. Ovih dana klasične krafne možete pronaći u brojnim pekarnicama, trgovinama i slastičarnicama, dok ćete za malo posebnija izdanja morati zaviriti u specijalizirane slastičarnice. Jedna od njih je Meet Mia čije krafne obožavamo.

9 okusa najfinijih krafni u Zagrebu

U Meet Miji volimo sve, no krafne su nešto po čemu je ova slastičarnica posebno poznata. Iz tog razloga svake godine s nestrpljenjem čekamo veljaču da napokon možemo uživati u ovom slatkom savršenstvu.

Ove godine Mia Salman i njena ekipa pripremili su nam krafne u čak 9 okusa. Tu su basic krafne bez punjenja, krafne s marmeladom od marelice te krafne punjene kremom od vanilije i s posipom od sjeckanih badema.

Zasladiti se možete i krafnom punjenom s kremom od pistacija, dok će cococherry krafna oduševiti sve ljubitelje kokosa i višanja.

Tu su još i krafne s cheesecake kremom i borovnicama, krafne s kremom od vanilije, domaćim džemom od maline i s marshmallowsima od maline, zatim krafne od čokolade i lješnjaka te cookies’n’cream krafne punjene kremom od vanilije i komadićima čokoladnog cookieja.

Cijene se kreću u rasponu od 8 kuna za basic krafnu do 15 kuna koliko ćete platiti krafnu s kremom od pistacija. Sve ih možete naručiti putem Instagrama i Facebooka ili pozivom na broj 091/4455-122, a preuzeti osobno na adresi Vlaška 81a (u dvorištu) ili naručiti putem Wolt dostave.

Foto: Meet Mia

Učitati još
Zatvori