Domaća ekipa kreativaca priredila je pravu uskrsnu bajku u masliniku kraj Skradina

Domaća ekipa kreativaca priredila je pravu uskrsnu bajku u masliniku kraj Skradina

Proljeće je u punom jeku, dani su sve duži i topliji, stoga zašto ne biste ove blagdane proveli na otvorenom u ugodnom društvu?

Naši poznati kreativci iz Cvit Happensa i hrvatski gastro bloger Mile Butorac ponovno su se okupili i kreirali proljetnu bajku koja nas je inspirirala za uskršnji stol. Iza objektiva našla se Marija Laća, a za kulisu su odabrali maslinik obitelji Laća u okolici Skradina.

Cvit Happens duo donosi savjete za dekoracije u koje će se vaši gosti zaljubiti na prvi pogled.

Neka vaš stol odiše prozračnim, ali efektnim dekoracijama – kao bazne boje stolnjaka, ubrusa i posuđa odaberite bijelu i nijanse bež boje. Fine kristalne čaše ili obične čaše na stalak će pridonijeti igri svjetla i biti efektan, a jednostavan dodatak vašem stolu.

Dodajte malo boje razigrano ukrašenom hranom i aranžmanom proljetnog cvijeća koji možete dodatno obogatiti tek propupalom granom. Stol će izgledati dinamičnije, a vi ćete bez puno muke stvoriti pravu umjetničku instalaciju. Dekoracije su dodatno obogatili prekrasne talijanske ranunkule cloni i anemone mistral OPG-a Tičinović.

Osim dekoracija, izbor hrane će zasigurno u vama i vašim gostima pobuditi želju da što duže ostanu i uživaju u stvorenoj magiji. Ukoliko vam priprema (ponekad kompliciranih) tradicionalnih slastica stvara stres i oduzima previše vremena, olakšajte si posao – ipak, najvažnije je da blagdane provedete uživajući s najmilijima.

Mile Butorac donosi prijedloge za moderan uskršnji slatki stol i savjete kako na jednostavan način postići WOW efekt!

Odaberite efektnu hranu koja se jednostavno i brzo pravi, poput ovih cupcakesa ukrašenih čokoladnim jajima koji su jednostavno neodoljivi.

Također, neka se na stolu pronađe i neki recept u kojem će pećnica odraditi gotovo sav posao. Fina, aromatična i sočna limun štruca s makom sjajno će se uklopiti u vaš stol. Za dekoraciju predlažemo sjeckane pistacije i ružine latice koje dodaju dašak elegancije.

Na sredinu stola smjestite neku finu tortu – a Mile predlaže tortu od mrkve u kombinaciji s kremom od sira. Ipak, ako vas je strah hoće li vam uspjeti, kupovna pinca vrlo lako može spasiti stvar.

Na kraju, ne zaboravite na jaja koja su neizostavna dekoracija svakom uskršnjem stolu. Vaše ovogodišnje pisanice mogu biti prirodne i nefarbane – jaja jednostavno skuhajte u jednakoj količini alkoholnog octa i vode te ih kasnije krpicom lagano očistite. Takva čisto bijela jaja u kombinaciji s maslinovim grančicama će biti profinjena, jednostavna i efektna dekoracija koja će zaokružiti cijelu vašu proljetnu uskršnju priču.

Dekoracije: Cvit Happens

Cvijeće: Boris Tičinović

Hrana: Mile Butorac

Posuđe: Il Secondo

Fotografije: Marija Laća

Učitati još
Zatvori