Jeste li već isprobali Marketovu street sarmu u novom ruhu na zagrebačkom Adventu?

Taco Street Sarma

U sklopu ovogodišnjeg Fuliranja te u Ledenom parku na Tomislavcu možete pronaći kućice nedavno otvorenog Market Bistro & Bara. Iza Marketa, koji smo nedavno posjetili u Gundulićevoj, stoji Fran Ćurković kojeg sigurno znate po street sarmi, jednom od najvećih hitova posljednja dva Adventa.

Market na Fuliranju

Osim poznate sarmice u pecivu, Market ju je ove godine udomio i u tacosu, a za 28 kuna na Fuliranju ćete dobiti dva komada. U ponudi još imaju Flying Pechenicu, a radi se o pečenici u mekanom pecivu s kremom od krumpira, umakom od hrena, špekom i kiselim zeljem koju ćete platiti 36 kuna.

Street sarma u pecivu
Flying Pechenicu
Pechenica, Taco buncek i Taco sarma

Svakako probajte i King Buncek u pecivu sa zeljem, karameliziranim lukom i bijelim umakom ili manju verziju u tacosu. Dva komada Taco King Bunceka koštaju 28 kuna, a King Buncek u pecivu 38 kuna.

King Buncek
Taco King Buncek

Kad se poželite ugrijati, probajte jedan od Marketovih toplih zimskih koktela. U ponudi su Crazy Borovnička, Chili Antique, Market Hot Gin i Honey Winter Jack.

Market na Tomislavcu

Na kućici na Tomislavcu od hrane možete probati Marketove veganske Batat kuglice s bijelim ili šalša umakom (26 kuna). Tu su i Banana kuglice s preljevom, a možete birati između čokolade, vanilije, višnje i meda te Falafel od slanutka s tri vrste umaka (chutney od jabuke/ šalša umak/ bijeli umak). Banana kuglice platit ćete 22 kune, a falafel 32.

Ponuda toplih zimskih koktela je ista kao i na Fuliraju.

Kuglice od batata

Stoga, ako već niste, svakako se ovih dana uputite do Marketovih kućica. Koja još jela obavezno morate probati na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu, pročitajte ovdje.

Foto: Market

2