Market u Gundulićevoj ima novi zimski meni, a nas su ponovno oduševili

Market u Gundulićevoj ima novi zimski
meni, a nas su ponovno oduševili

Dobro poznati zagrebački Bistro Market u Gundulićevoj ulici jedna nam je od omiljenih gastro adresa na koju se uvijek rado vraćamo. Nedavno je otvoren i Market2 u Tomašićevoj ulici, a prvi Market i dalje radi punom parom, vjeran svojim gostima i svojoj filozofiji – ponudi vrhunskih jela po prihvatljivim cijenama. Volimo ih zbog kreativnog i istovremeno jednostavnog kuhanja, a baš je u tom tonu predstavljen i novi, zimski meni. Jedva smo dočekale vidjeti o kojim se jelima i kombinacijama okusa ovog puta radi.

Zimska jela na novom meniju

U Marketu se jelovnik mijenja četiri puta godišnje, a zvijezde svakog jela su upravo sezonske namirnice. U Marketovom poznatom stilu, radi se pretežito o tradicionalnoj hrvatskoj hrani s twistom. Ekipa predvođena vlasnikom Franom Ćurkovićem i glavnim kuharom Goranom Stanisavljevićem ovih je dana predstavila novi, zimski meni a mi smo morale saznati što su nam to spremili.

Na novom su se meniju našle zimske namirnice poput cikle i buče, te ozbiljna jela poput pašticade s domaćim njokima, pohanog lungića i domaće tjestenine, savršena da nas ugriju i nahrane i za najhladnijih zimskih dana. Tu je i nezaobilazan klasik, Marketova sarma koju obožavaju svi koji ju probaju. Kao i uvijek, uz vrhunska mesna i riblja jela, tu je i jelo za vegetarijance, ovog puta je to rižoto od bundeve s crnim trubama i kestenjem, a za kraj nas čeka čokoladna bomba, mug cake sa zimskom notom kreme od buče i pirea od jabuka.

Juha od cikle

Juha kao i do sada ostaje vezana uz dnevnu/sezonsku ponudu na Dolcu i inspiraciju glavnog kuhara Gorana Stanisavljevića.

Tjestenina s piletinom, brokulom, ljutikom i sušenim rajčicama

Svježa tjestenina s piletinom, brokulom, ljutikom i sušenim rajčicama je odlično ‘comfort food’ jelo koje sadrži Marketovu ručno rađenu tjesteninu s genijalnim umakom, piletinom i spomenutim povrćem. 

Rižoto od bundeve

Sezonski rižoto je Marketova stalna stavka i definitivno spada među najbolja rižota u gradu. Trenutno je na meniju rižoto od bundeve s crnim trubama i kestenjem

Pohani lungić s pireom od cvjetače i povrćem

Pohani lungić s pireom od cvjetače i povrćem je definitivno gurmansko jelo. ‘Poh’ sadrži parmezan, Goranovu kombinaciju začina i krušne mrvice. Meso lungića se panira 2 puta što dodaje ekstra hrskavost jelu. Uz karakterni pire od cvjetače i povrće, zbilja odlično jelo koje preporučujemo svakom gurmanu i ljubitelju mesa. 

Sarma s buncekom i pire krumpirom

S obzirom na to da govorimo o zimskom meniju, na meniju se nalazi sarma. Recept za sarmu su usavršili još 2017. godine na Fuliranju kada je njihova Street Sarma bila hit adventa. U ovoj bistro verziji pak dolaze sarmice, meso bunceka i pire krumpir.

Pašticada s domaćim njokima sa špinatom, pečenim šljivama i ukiseljenom mrkvom

Na ovom meniju našao se i jedan klasik koji baš svi vole, a to je pašticada. Pašticada s domaćim njokima sa špinatom, pečenim šljivama i ukiseljenom mrkvom. Tradicionalno jelo napravljeno je s malim twistom na način da se koriste juneći obrazi, juneća koljenica ili junetina, ovisno o dostupnosti na Dolcu. Bazira na dobro poznatoj kombinaciji, kvalitetnim namirnicama i odličnoj pripremi.

File bijele ribe sa zapečenom palentom i domaćom šalšom

File bijele ribe sa zapečenom palentom i domaćom šalšom predstavlja Marketovu interpretaciju tradicionalnih hrvatskih namirnica u kombinaciji s ribom. Uz spomenuto serviraju i svježe kapare koje su klasična dalmatinska namirnica koja je gostima vrlo interesantna.

Mud cake s kremom od buče i pireom od jabuka

Mud cake s kremom od buče i pireom od jabuka je pravi čokoladni desert punog okusa.

Više informacija o Marketu i Marketu 2 možete doznati na njihovim Facebook Instagram profilima.

Foto: Ivan Ojdanić za Wolt

Učitati još
Zatvori