Nekoliko savjeta Marija Mlinarića koje morate imati na umu kada želite smanjiti tjelesnu težinu

Uz užurbani tempo kojim danas živimo i s kojim se ponekad teško nosimo, briga za naše zdravlje i tijelo je imperativ. Nije jednostavna odluka preko noći promijeniti životni stil, ali svi bi trebali odvojiti barem sat vremena u danu za vježbanje. Međutim, treba biti svjestan da je trening samo dio puta do zdravog načina života – uz njega je itekako važna i pravila prehrana. Mario Mlinarić, magistar kineziologije i kondicijski trener, svojim znanjem i entuzijazmom želi motivirati sve da prihvate zdrave navike. Osim što se pojavljivao u brojnim emisijama gdje je trenirao kandidate i pomagao im u borbi sa kilogramima, Mario Mlinarić putem društvenih mreža uspješno provodi projekte i izazove u kojima okuplja velik broj vježbača i potiče ih na svakodnevnu aktivnosti.

Zdrava navika kreće zdravom prehranom

No, osim svakodnevne aktivnosti iznimno je važno obratiti pažnju i na ono što unosimo u organizam tijekom dana. Zato danas postoje raznovrsni planovi prehrane koji nam olakšavaju planiranje obroka. A koliko su obroci važni uz redoviti trening naglašava i Mario. Zdrava navika kreće sa zdravom prehranom – moto je pod kojim Mario širi svijest o važnosti pravilne i pomno odabrane prehrane. Svakodnevno na svom Facebook profilu naziva Mario Mlinarić Trening objavljuje recepte za formiranje plana prehrane koji služe kao inspiracija u pripremi dnevnih obroka. Kad želite smanjiti tjelesnu težinu, potrebno je voditi računa o prehrani. Smanjen količinski, odnosno kalorijski unos, mora zadovoljiti nutritivne potrebe organizma, kaže Mario.

Ako imate svoj vlastiti plan prehrane, svakako o tome treba voditi računa. Mario uz redovitu konzumaciju voća, povrća i mesa savjetuje jednu vrlo važnu namirnicu koja je često zapostavljena u prehrani, a to je tunjevina. Bogata je omega 3 masnim kiselinama i savršen izbor za brzi obrok nakon treninga. Rio Mare Natura konzumacijom jednog pakiranja nudi 1/3 dnevno potrebnog unosa proteina i savršen je odabir za obrok nakon treninga. Proteini su posebno važni za uspješnu izgradnju mišića i oblikovanje željenog tijela. Osim unosa proteina, važno je napomenuti i da tuna Rio Mare Natura nema dodatnih kalorija jer se nalazi samo u kapi slane vode kako bi ostala mekana i sočna.

Mario je izabrao recepte koje svatko kod kuće može brzo i jednostavno pripremiti, a jedan od njih donosimo u nastavku.

Više recepata potražite na linku.

Foto: PR

0