Nekoliko savjeta Marija Mlinarića koje morate imati na umu kada želite smanjiti tjelesnu težinu

Nekoliko savjeta Marija Mlinarića koje morate imati na umu kada želite smanjiti tjelesnu težinu

Uz užurbani tempo kojim danas živimo i s kojim se ponekad teško nosimo, briga za naše zdravlje i tijelo je imperativ. Nije jednostavna odluka preko noći promijeniti životni stil, ali svi bi trebali odvojiti barem sat vremena u danu za vježbanje. Međutim, treba biti svjestan da je trening samo dio puta do zdravog načina života – uz njega je itekako važna i pravila prehrana. Mario Mlinarić, magistar kineziologije i kondicijski trener, svojim znanjem i entuzijazmom želi motivirati sve da prihvate zdrave navike. Osim što se pojavljivao u brojnim emisijama gdje je trenirao kandidate i pomagao im u borbi sa kilogramima, Mario Mlinarić putem društvenih mreža uspješno provodi projekte i izazove u kojima okuplja velik broj vježbača i potiče ih na svakodnevnu aktivnosti.

Zdrava navika kreće zdravom prehranom

No, osim svakodnevne aktivnosti iznimno je važno obratiti pažnju i na ono što unosimo u organizam tijekom dana. Zato danas postoje raznovrsni planovi prehrane koji nam olakšavaju planiranje obroka. A koliko su obroci važni uz redoviti trening naglašava i Mario. Zdrava navika kreće sa zdravom prehranom – moto je pod kojim Mario širi svijest o važnosti pravilne i pomno odabrane prehrane. Svakodnevno na svom Facebook profilu naziva Mario Mlinarić Trening objavljuje recepte za formiranje plana prehrane koji služe kao inspiracija u pripremi dnevnih obroka. Kad želite smanjiti tjelesnu težinu, potrebno je voditi računa o prehrani. Smanjen količinski, odnosno kalorijski unos, mora zadovoljiti nutritivne potrebe organizma, kaže Mario.

Ako imate svoj vlastiti plan prehrane, svakako o tome treba voditi računa. Mario uz redovitu konzumaciju voća, povrća i mesa savjetuje jednu vrlo važnu namirnicu koja je često zapostavljena u prehrani, a to je tunjevina. Bogata je omega 3 masnim kiselinama i savršen izbor za brzi obrok nakon treninga. Rio Mare Natura konzumacijom jednog pakiranja nudi 1/3 dnevno potrebnog unosa proteina i savršen je odabir za obrok nakon treninga. Proteini su posebno važni za uspješnu izgradnju mišića i oblikovanje željenog tijela. Osim unosa proteina, važno je napomenuti i da tuna Rio Mare Natura nema dodatnih kalorija jer se nalazi samo u kapi slane vode kako bi ostala mekana i sočna.

Mario je izabrao recepte koje svatko kod kuće može brzo i jednostavno pripremiti, a jedan od njih donosimo u nastavku.

Više recepata potražite na linku.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori