![Chef Mario Mandarić otvara restoran u Draškovićevoj ulici. Prvi donosimo detalje](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/Mario-Mandaric_Sanja-Jagatic-5-1080x1620.jpg)
![Chef Mario Mandarić otvara restoran u Draškovićevoj ulici. Prvi donosimo detalje](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/Mario-Mandaric_Sanja-Jagatic-8.jpg)
Kako je i najavio prošle godine u ovo vrijeme, Mario Mandarić, glavni chef i većinski vlasnik Noela, uskoro otvara restoran u Zagrebu. Nalazi se u Draškovićevoj ulici, a riječ je o brunch placeu s oko 14 sjedećih mjesta koji će gostima nuditi doručak i brunch.
![Mario Mandarić](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/03/Mario-Mandaric_Sanja-Jagatic-8-768x1152.jpg)
Cilj mi je gostima ponuditi ‘hrvatski doručak’, svima poznat, a opet nov. Trenutno sam u potrazi za voditeljem kuhinje koji bi, za početak, sa mnom u Noelu razvijao recepte za novi restoran. Otvorenje je predviđeno za kraj kolovoza ili početak rujna, rekao nam je Mario.
![Adel EL Miniawy](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/Adel-EL-Miniawy_privatni-album-768x1024.jpg)
Drugačiji pogled na lokalnu gastronomiju
Iako se otvorenje trebalo dogoditi još prošle godine, Mandarić je bio posvećen drugim projektima – Masterchefu, Plesu sa zvijezdama, a onda je stigao i poziv da postane chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Poziv je prihvatio s guštom i sada, nakon gotovo osam mjeseci u Noelu, kada je stvari postavio na noge, kaže nam da je vrijeme za otvorenje i brunch placea.
Restoran će se nalaziti ispod Aparthotel Doma Zagreb čiji je vlasnik egipatsko-alžirski poduzetnik Adel EL Miniawy. Naime, Adel je tražio nekoga iz gastro industrije tko će s njime ući u posao i javio se našem proslavljenom 32- godišnjem chefu.
S impresivnim iskustvom u ugostiteljstvu, uključujući četiri godine na prestižnoj švicarskoj školi za hotelijerstvo u Cauxu, Adel se preselio u Zagreb 2016. kako bi započeo posao u Hrvatskoj – Aparthotel Doma Zagreb u središtu grada.
Meni se svidio njegov entuzijazam i to što on kao stranac ima drukčiji pogled na stvari koje su nama pred nosom. Sada je to naš zajednički projekt i ravnopravni smo vlasnici restorančića koji otvaramo, kaže Mario.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Kako je riječ o dva profesionalca s potpuno različitim iskustvom, koja projektu pristupaju s velikom strašću i entuzijazmom, ne sumnjamo kako ćemo koncem ljeta dobiti još jednu odličnu gastro lokaciju u metropoli.
U videu ispod možete pogledati kako će izgledati:
Foto: Sanja Jagatić i privatni album