Chef Mario Mandarić otvara restoran u Draškovićevoj ulici. Prvi donosimo detalje
Chef Mario Mandarić otvara restoran u Draškovićevoj ulici. Prvi donosimo detalje

Chef Mario Mandarić otvara restoran u Draškovićevoj ulici. Prvi donosimo detalje

Kako je i najavio prošle godine u ovo vrijeme, Mario Mandarić, glavni chef i većinski vlasnik Noela, uskoro otvara restoran u Zagrebu. Nalazi se u Draškovićevoj ulici, a riječ je o brunch placeu s oko 14 sjedećih mjesta koji će gostima nuditi doručak i brunch.

Mario Mandarić
Mario Mandarić

Cilj mi je gostima ponuditi ‘hrvatski doručak’, svima poznat, a opet nov. Trenutno sam u potrazi za voditeljem kuhinje koji bi, za početak, sa mnom u Noelu razvijao recepte za novi restoran. Otvorenje je predviđeno za kraj kolovoza ili početak rujna, rekao nam je Mario.

Adel EL Miniawy
Adel EL Miniawy

Drugačiji pogled na lokalnu gastronomiju

Iako se otvorenje trebalo dogoditi još prošle godine, Mandarić je bio posvećen drugim projektima – Masterchefu, Plesu sa zvijezdama, a onda je stigao i poziv da postane chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Poziv je prihvatio s guštom i sada, nakon gotovo osam mjeseci u Noelu, kada je stvari postavio na noge, kaže nam da je vrijeme za otvorenje i brunch placea.

Restoran će se nalaziti ispod Aparthotel Doma Zagreb čiji je vlasnik egipatsko-alžirski poduzetnik Adel EL Miniawy. Naime, Adel je tražio nekoga iz gastro industrije tko će s njime ući u posao i javio se našem proslavljenom 32- godišnjem chefu.

S impresivnim iskustvom u ugostiteljstvu, uključujući četiri godine na prestižnoj švicarskoj školi za hotelijerstvo u Cauxu, Adel se preselio u Zagreb 2016. kako bi započeo posao u Hrvatskoj – Aparthotel Doma Zagreb u središtu grada.

Meni se svidio njegov entuzijazam i to što on kao stranac ima drukčiji pogled na stvari koje su nama pred nosom. Sada je to naš zajednički projekt i ravnopravni smo vlasnici restorančića koji otvaramo, kaže Mario. 

Kako je riječ o dva profesionalca s potpuno različitim iskustvom, koja projektu pristupaju s velikom strašću i entuzijazmom, ne sumnjamo kako ćemo koncem ljeta dobiti još jednu odličnu gastro lokaciju u metropoli.

U videu ispod možete pogledati kako će izgledati: 

Foto: Sanja Jagatić i privatni album

Učitati još
Zatvori