Restoran u Rimu koji želimo posjetiti prvom prilikom poslužuje najljepša jela na Instagramu
Restoran u Rimu koji želimo posjetiti prvom prilikom poslužuje najljepša jela na Instagramu

Restoran u Rimu koji želimo posjetiti prvom prilikom poslužuje najljepša jela na Instagramu

Marigold je restoran i mikro pekara u centru Rima koju su 2018. godine otvorili chef Domenico Cortese i pekarica Sofie Wochner. U Marigoldu kreiraju i dijele svoju strast prema sezonskoj i organskoj hrani, kavi i vinima. Jelovnik se mijenja svaki dan, a održava njihovu filozofiju o jednostavnoj, a “pravoj” hrani (i piću).

Marigold Roma

U Marigoldu sami peku svoje sourdough kruhove, rade kreativne slastice i jela, poslužuju isključivo organska talijanska vina, a osim toga nabavljaju zrna i prže svoju specialty kavu, Chicchi by Marigold.

Doručak i ručak u Marigoldu se poslužuju od srijede do petka od 9 do 15, a vikendom poslužuju brunch od 9 do 15. Jelovnici za doručak, brunch i ručak koriste isključivo sezonske i lokalne namirnice, pa tako neka jela možete pronaći samo dok su namirnice u sezoni. Primjerice, koriste Haas avokado s organskih farmi na Siciliji, pa tako avokado tost u Marigoldu možete jesti od prosinca do travnja.

 

Naš se jelovnik mijenja svaki tjedan, reflektirajući sezonu i našu filozofiju za pravom, jednostavnom hranom.

Iz sezonskog menija ističemo

Trenutno im cijelim menijem prevladavaju jagode i cvijet bazge, pa iz jutarnjeg menija izdvajamo brioche košarice s kremom i jagodama i tostirani banana bread s krem namazom, svježim jagodama i cvijetom bazge. Za brunch se uz pekarske proizvode i slatka jela poput granole i zobenih pahuljica nude i slana jela poput shakshuke, omleta i sendviča s pršutom i sirom na domaćem kruhu.

Za ručak se pak nudi tek nekoliko jela kojima je u središtu sezonsko povrće, izdvajamo popečke od šparoga, lješnjaka i parmezana te steak s rajčicama, origanom i cikorijom.

Od pića se nude domaća limunada s đumbirom, domaći sok od bazge, sok od jabuke, nekoliko piva i čajeva. Vinska lista sastavljena je od 5 vina malih talijanskih proizvođača organskih vina s kojima vlasnici Marigolda dijele filozofiju o kvaliteti i autentičnosti.

 

Učitati još
Zatvori