Journal.hr

Gastro preporod Novog Zagreba: Prvi smo posjetili Marble Steakhouse

Tik uz Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, na adresi Ede Murtića 2E, niknuo je najambiciozniji stakehouse u Hrvatskoj, imena Marble. Prostire se na čak 500 kvadrata, ima 126 sjedećih mjesta, veliki izbor goveđih steakova, vinsku kartu s preko 220 domaćih i stranih etiketa, dvije sobe za privatne proslave i ručkove, prostoriju za private dining iz koje se pruža jedinstveni pogled u kuhinju… Prvi smo zavirili u doista impresivno uređen prostor koji će za javnost biti otvoren početkom veljače te doznali posebnosti koje će nuditi.

Marbled steaks

Inspirirani strašću prema vrhunskom mesu, tim restorana Marble na čelu s chefom Tomislavom Trboglavom kreirao je jelovnik kojem je okosnica veliki izbor goveđih steakova, manje ili više prošaranih intermuskularnom masnoćom, baš poput mramora (engl. marble). 

U nastojanju da postignu i pokažu jedinstveni beef terroir svakog komada mesa, centralno mjesto restorana je jedinstvena komora za suho dozrijevanje, u kojoj odležavaju preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1200 kg.

Poseban španjolski grill

Marble nudi mogućnosti da sami odaberete željenu pasminu goveda, rez steaka i vrijeme odležavanja mesa, od 7 pa do 100+ dana. Steakovi se do savršenstva peku na jedinstvenom španjolskom grillu Vulcano Gres koji je rađen prema željama isključivo za restoran Marble, razvija temperaturu od 450°C, a mesu dodaje bogate okuse, različite teksture i neodoljive mirise.

Osim što sami odabirete svoj steak, vrijeme odležavanja i način pripreme, ovdje možete i gledati kako vam ga pripremaju dok sjedite za stolom, što će zasigurno zanimati mnoge goste. Osim steakova, Marble nudi široki izbor kreativnih jela od sezonskog povrća prezentiranih u neobičnim kombinacijama kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji.

chef Tomislav Trboglav

Nezaobilazni kokteli

Selekciju deserata priprema slastičarka Marina Andrijanić, a za potpuni užitak, tu je impresivna vinska karta koju je kurirao sommelier Goran Petrić, ujedno i voditelj restorana, te fantastičan izbor destilata i signature koktela koje potpisuju koktel majstori Dora Švagelj i Mislav Kovač, tako da je Marble izvrstan izbor za ljubitelje stakeova, ali i za one koji u ugodnom prostoru, čiji dizajn potpisuje arhitekt Vedran Oštarić, žele prizalogajiti i popiti ukusan koktel.

Dodatne informacije

Lokacija: Ede Murtića 2E, Zagreb

otvorenje 01.02.2024 – od 17.00-23.00
od 02.02.2024. – svaki dan 12.00-23.00

Instagram: @marble_zagreb