

Predstavljamo vam savršenu ljetnu slasticu, Hong Kong style mango palačinke! Ove žarko žute, tanke palačinke prožete su svježinom sočnih komadića manga i nježnom šlag kremom s notama vanilije.
Idealne su kao osvježavajući završetak obroka ili slastan doručak ili brunch, a priprema vam neće oduzeti puno vremena. Uz to, ukusom i izgledom osvajaju na prvu. Pripremaju se s jednostavnim sastojcima, ali okus i efekt su baš impresivni! Čudno kako za njih već nismo čuli do sada!
Mango palačinke
Sastojci za tijesto:
- 250 ml punomasnog mlijeka
- 3 velika jajeta
- 80 g bijelog brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 40 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- opcionalno: ¼ žličice žute prehrambene boje
- ulje ili maslac za prženje
Sastojci za punjenje:
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag (hladnog)
- 30 g šećera u prahu
- 1 žličica vanilije (izmrvljena mahuna ili ekstrakt)
- 2 velika zrela manga, oguljena i narezana na duge ploške
Postupak:
- Pomiješajte sastojke za tijesto u glatku smjesu.
- Po želji dodajte žutu boju za autentičnu nijansu mango palačinki.
- Zagrijte tavu na srednje temperaturi, premažite tankim slojem masnoće.
- U tavu ulijte malu količinu smjese i ravnomjerno rasporedite tanak sloj.
- Pecite 1–2 minute dok rubovi ne počnu odvajati, zatim pažljivo okrenite i kratko pecite s druge strane .
- Pečene palačinke ohladite prije punjenja kremom.
- U hladnoj zdjeli miksajte slatko vrhnje sa šećerom i vanilijom dok ne dobijete čvršći šlag.
- Stavite palačinku na ravnu površinu, na sredinu stavite žlicu šlag kreme, na sredinu dodajte komad manga.
- Preklopite donji dio palačinke preko kreme, zatim bočne stranice pa zamotajte poput burrita.
- Ponovite s preostalim palačinkama!
Nekoliko dodatnih savjeta
- Koristite zrele komade manga jer je okus puno bolji
- Smjesu za crepe možete precediti kroz sito za finiju strukturu
- Hlađenje palačinka prije punjenja je važno jer sprječava da se šlag otopi
- Poslužite hladno
Foto: Instagram (Natasha Wong-withnatwong)