Zagreb je dobio novo mjesto s najboljom tjesteninom u gradu, koju smo isprobali među prvima

Zagreb je dobio novo mjesto s najboljom tjesteninom u gradu, koju smo isprobali među prvima

Pomno osmišljen koncept poznatog splitskog restorana Makarun dobio je svoju zagrebačku verziju u Teslinoj 14. Uz izvrsna jela bazirana na dalmatinskoj kuhinji, njegov zaštitni znak su sjajni korčulanski makaruni, koji se na otoku Korčuli rade već stotinama godina.

Makarun je otvoren na mjestu nekadašnjeg francuskog bistroa Le Mika kojeg smo posjetili početkom prosinca prošle godine. Upravo u tom razdoblju chef Mika Alix je otišao raditi u Pariz, a vlasnici Makaruna preuzeli su bistro pa nismo propustili priliku da već tada, među prvima probamo njihove makarune s biftekom, šumskim gljivama i crnim tartufom koji su nas oduševili okusima.

Novo mjesto s dobrim zalogajima

Osim s biftekom, u novootvorenom zagrebačkom Makarunu možete uživati i u makarunima s kozicama, salati od pečene lignje, ribljem carpacciu od bifteka ili svježim ribama. Takvo bogatstvo okusa mogu prirediti samo iznimni chefovi poput mladog Kristijana Tarija koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji pa su u Makarunu iznimno ponosni na svoja jela.

“Drago nam je da smo nakon centra Splita došli u centar Zagreba u Teslinu ulicu koja je postala gastro središte. Koncept je sličan kao i u našem splitskom restoranu s naglaskom na vrhunsku uslugu koju njegujemo”, ističe Goran Punda, suvlasnik restorana.

Vinska karta sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja. “Iako smo zagrebački restoran otvorili nekoliko dana prije lockdowna pa ga odmah i zatvorili, uvjeren sam da ćemo i u ovim izazovnim vremenima postati prepoznatljivi”, kaže Punda.

Decentan interijer s upečatljivim detaljima poput stropa od cigle ili podnog mozaika, prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto s najboljom korčulanskom tjesteninom u Zagrebu.

*Restoran Makarun u Teslinoj ulici je zatvoren do daljnjeg.

Foto: Sanja Tušek, Krasnodar Peršun

Učitati još
Zatvori