Dodatak koji brojnim jelima daje još bolji okus

Dodatak koji brojnim jelima
daje još bolji okus

Senf je umak kojem se premalo posvećuje pažnja, ali istina je da senf može učiniti ono što drugi umaci ne mogu. Raznim jelima dodaje pikantnost, mesu taman potrebnu notu svježine, samostalno kao umak upotpunjuje mesne i sirne plate, potreban je salatama kao dresing, a burgerima, hot-dogu i sendvičima kao nezaobilazni dodatak. Senf je temeljni dodatak mnogih recepata. Prilično smo sigurni da se koristi više od bilo kojeg drugog začina u kuhinji.

Sretni smo što živimo u zlatno doba malih serija začina. Tako smo i naišli na Maille senf koji je dostupan u nekoliko varijanti. Volimo originalni Dijon koji je svilenkasto glatke, gotovo umućene teksture i umjerene pikantnosti. Tu je još i senf s medom koji će svako jelo pretvoriti u poslasticu zbog ovog zanimljivog pikantno-slatkog spoja okusa. Ako ga koristite za pečenje, kao rezultat ćete dobiti zlatno-smeđu karameliziranu pečenku. Oštar okus gorušice u izdanju a l’ Ancienne donosi hrskave zalogaje sjemenki s notom lješnjaka i bijelog vina koji će očarati i najzahtjevnije nepce. Savršeno pristaje kod pripreme mesnih jela, no garantiramo da će svako jelo obogatiti dozom luksuza. Kombinacija pikantnih okusa koju nudi Maille je božanstvena i ne može se naći kod drugih. Senf s medom ili senf sa zelenim paprom dodaje poznatim jelima uzvišenu notu.

Maille su opskrbljivali senfom dvorove Francuske

Ova stara marka lavova opskrbljivala je senfom dvorove Francuske, Austrije i Mađarske iz 18. stoljeća, a stara francuska etiketa bila je miljenica kralja Luja XV i Madame de Pompadour. Unatoč stoljećima spajanja i zapanjujućem rastu, Maille još uvijek proizvodi jedan od naših omiljenih senfa u Dijon stilu.  Zanimljivo je da mu je 2013. godine dodijeljena prestižna zlatna medalja u svjetskoj konkurenciji senfova.

Kroz 269 godina dugu tradiciju u La Maison Maille neprestano istražuju, odabiru i kombiniraju najfinije sastojke kako bi stvorili prožimajuće okuse i kremastu teksturu. Kako bi se nazvao Dijon, senf se mora pripremati prema točno određenoj metodi. Za proizvodnju Maille senfova se koriste sjemenke gorušice „brassica juncea“ koje nude visoku razinu oštrine.  

Danas Maille Dijon senf slovi za najbolji senf koji se može pronaći na policama dućana, dok se nove vrste i okusi konstantno razvijaju u cilju zadovoljenja želja njegovih ljubitelja. Uz sve navedeno možemo biti sigurni da uz Maille Dijon senfove svaki put dobivamo upravo ono što želimo.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori