Macaronse s okusima međimurske gibanice i kremšnita jedva čekamo probati

Macaronse s okusima međimurske gibanice i
kremšnita jedva čekamo probati

Macaronsi su jedni od najslavnijih keksića na svijetu. Dolaze u različitim bojama i okusima, u obliku malog slatkog zalogaja, izvana prhkom, a iznutra kremastom. Iako je riječ o tradicionalnim francuskim kolačićima, macaronsi uživaju svjetsku slavu pa su se kroz proteklih nekoliko godina ušuljali u slastičarnice i domove diljem svijeta.

Najslađi macaronsi u Zagrebu

Jedna od najslađih zagrebačkih slatkih adresa specijalizirana upravo za najfinije francuske kolačiće je slastičarnica Macarons iza koje stoji mlada Zagrepčanka Marija Jelačić. Kako sama kaže, Macarons je mala tvornica slatkoga čiji je posao svakome podići dozu serotonina i endorfina kada nam ‘padne šećer’ i time ublažiti nestašicu koja nastupi. Cijelu priču oko Macaronsa Marija je pokrenula prije tri godine, a u međuvremenu osvojila brojne ljubitelje ove neodoljive slastice.

Osim neodoljivog okusa, Marijini macaronsi izdvajaju se i posebnim oblikom zbog čega su prava mala jestiva umjetnička djela. Dodatni plus im je i činjenica što je svaka vrsta bez glutena (osim orea), što znači da u njima mogu uživati svi. Ono što će vas uvijek dočekati Marijinoj proizvodnji su macaronsi od kojih ćete moći birati ‘svakodnevne’ ili ‘premium’ okuse, a možete naručiti i one personalizirane.

Premium macaronsi s okusom autohtonih slastica

Osim macaronsa, Marija izrađuje i torte, a ovih je dana predstavila nove premium macaronse koji će vas oduševiti i izgledom i okusom.

Riječ je o macaronsima koji dolaze u obliku kolača i donose okus autohtonih slastica. Tako možete birati između Međimurske gibanice, Schwarzwalda i Kremšnite koji dolaze u malo drugačijem izdanju. Nama već od samog pogleda na fotografije rastu zazubice!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macarons – handmade cookies (@macarons_by_marija)

*Napomena autora: Macarons by Marija je trajno zatvoren na adresi Dobri dol 49

Foto: Stanislav Kostić

Učitati još
Zatvori