Jeste li posjetili najfotogeničniji londonski kafić?

London, taj veličanstveni kraljevski grad koji nikad ne spava. Europska prijestolnica mode, kulture , umjetnosti, te najljepših uličnih kafića  i izloga. Mnogi koji su posjetili London složit će se da su najljepše ulice smještene upravo tamo. Živopisne, romantične, stvorene za duge šetnje, ali i omiljena modna pista za trendseterice. Osim što ih krasi elegantna arhitektura, cvijećem ukrašeni raskošni ulazni trijemovi i ulaštene ograde, londonske ulice skrivaju neke od najljepših svjetskih kafića i slastičarnica. Peggy Porschen smjestio se u luksuznoj četvrti Belgravia, omiljenom kvartu britanske elite i članova kraljevske obitelji.

Tko god prolazi ulicom teško da ne zastane ispred Peggy Porschen izloga. Ukrašen bogatim cvjetnim aranžmanom koji elegantno pada iznad ulaznih vrata i se spušta s po prozorima malo kome neće zapeti za oko i barem jednu fotografiju. S razlogom je proglašen jednim od najfotogeničnijih kafića u Londonu, a na njihovom Instagram profilu uvjerite se zašto. Interijer krase nježni rozi tonovi i romantični stil. Ako planirate put u London ili ste u prolazu svakako zavirite u bajkoviti svijet Peggy Porschen i počastite se raskošnom čajankom uz najbolje slastice.

Tko je Peggy Porschen?

Priča o najljepšem londonskom kafiću i slastičarnici nastajala je neko vrijeme i konačno doživjela svoju realizaciju 2003. godine. Vlasnica Peggy Porschen s mužem Bryn Morrowom stoji iza ove kreativne bajke.  Dobitnica je brojnih nagrada u slastičarstvu, specijalno u dizajniranju torti i kolača. Odrasla je u Njemačkoj, blizu grada Cologne, a od malena je imala viziju i znala je da želi postati slastičarka. Strast prema lijepim muffinima, dekoriranju i izradi kolača seže u djetinjstvo i svoj put gradi kroz život sve do nastanka Peggy Porschena u Londonu. Kolači inspirirani romansom, modom i ženstvenošću savršeno se uklapaju u interijer koji slijedi istu ideju.

Ulični izlog za najljepše fotografije

Križanje ulica Ebury i Elizabeth u elitnoj londonskoj četvrti Belgravia krasi upečatljiva građevina roze boje. Jedan od najluksuznijih kvartova u Londonu gdje svoju rezidenciju ima veći dio britanskog crème de la crème društva. Elegancija, kraljevska arhitektura i čistoća krase sve kuće u nizu, no ova je zaista posebna. S obzirom na to da interijer i asortiman dolazi u rozoj boji vlasnica se odlučila i eksterijer stopiti s ostatkom priče.  Ovisno o sezoni postavlja se i cvjetni asortiman koji pada preko trijema po prozorima. U izlogu će svako dijete, ali i odrasli vidjeti ostvarenje slatkih želja. Šarenilo boja jednostavno je nemoguće ignorirati pa ne čudi da je ovo jedan od najfotografiranijih kafića Instagrama.

The Parlour menu

Poslijepodnevna čajanka, poznatija kao five o’clock tea seže u davnu 1840-u, a započela ju je vojvotkinja Anna od Bedforda. Naime, organizirana večera uglavnom je bila iza osam sati navečer, a vojvotkinja bi ogladnjela u kasnijim poslijepodnevnim satima. Tada bi joj kuhari pripremili malu zakusku uz čaj i rodila se tradicija koja je omiljena diljem svijeta do danas.

Dekoracija kolača i izbor okusa  ovisi o dobu godine. Sezonska ponuda uključuje kolač od lavande ili limuna koji su apsolutni ljetni hit. Na meniju Peggy Porschen pomno je odabrana selekcija najfinijih čajeva, toplih napitaka, muffina, tortica i kolača. Stručni tim slastičara rano u zoru kupuje svježi putar, jaja i ostale lokalne sastojke kako bi slatka čarolija osvanula sa prvim zrakama sunca u jutarnjem izlogu. Sve dekoracije su jestive, a osim divnog izgleda i dizajna krasi ih i izniman okus, stoga ne čudi da su i članovi kraljevske obitelji česti gosti. Ljubitelji kave neće ostati razočarani jer se na meniju nalazi najkvalitetniji Nespresso, Cappuccino i Latte posebno ukrašen za vas. Posebne ponude dostupne su i za organizaciju čajanke za više osoba, a sve što poželite možete naručiti online ili ponijeti za van.

Foto: Instagram

0