Loaded nachos su najbrži afterwork snack koji će svi obožavati

Loaded nachos su najbrži afterwork
snack koji će svi obožavati

Jedno od najpopularnijih meksičkih jela su nachosi, trokutasti čips od tortille, koji se može jesti na bezbroj načina. Navikli smo nachose jesti uz razne umake; crveni od rajčice, bijeli na bazi vrhnja, umak od topljenog sira ili guacamole od avokada. Ipak, nachos može biti i potpunije jelo, a tako ga se najčešće poslužuje u meksičkim restoranima diljem cijele Amerike. Simboličan naziv “loaded nachos” označava jelo sastavljeno od nacho čipsa, topljenog sira, jalapeño papričica, ali dolazi i u još puno zabavnih kombinacija, s puno dodataka.

Loaded nachos super su brzo i jednostavno jelo, a idealni su kao after work snack za druženja uz hladne koktele ili pivo.

Loaded Nachos

Jednostavan i super ukusan afterwork obrok ili snack u kojem svi uživaju pun je topljenog sira, hrskavih komadića čipsa, pikantnih dodataka jalapeño papričica i ljutog umaka ali i svježine od rajčice, avokada i korijandera. Savršen spoj okusa i tekstura bit će točno ono što trebate za opušteno poslijepodne, a recept ne može biti jednostavniji! Loaded nachos u prijevodu znači pretrpani nachosi, a u nedostatku nekog sastojka uvijek možete biti slobodni zamijeniti ga nekim drugim, na primjer kukuruzom, maslinama, piletinom ili tofuom, narezanom zelenom salatom..

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

1 luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka

450g mljevenog mesa po izboru

1 konzerva graha

1/4 šalice vode

začini: sol, papar, kumin, crvena paprika, chilli

1 velika vreća nacho čipsa

1/2 šalice jalapeño papričica

2 šalice cheddar sira

2 šalice gouda ili ementaler sira

Dodaci:

1 narezan avokado

1 narezana rajčica

mladi luk, korijander

kiselo vrhnje

ljuti umak

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 i veliki lim za pečenje obložite papirom.

Na velikoj tavi zagrijte ulje i dinstajte luk par minuta, zatim dodajte mljeveno meso i ostavite na vatri još 5-6 minuta. Dodajte češnjak i začine (možete koristiti i meksičku mješavinu začina), te nakon par minuta grah i vodu.

U lim stavite polovicu nacho čipsa i prelijte mješavinom mesa, polovicom sira i jalapeño papričica. Ponovite slojeve još jednom. Pecite dok se sir ne otopi, otprilike 15 minuta, a zatim na vrh pospite rajčicu, avokado, mladi luk i korijander. Za kraj umjereno prelijte kiselim vrhnjem i ljutim umakom.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori